Content banner
Skrevet av Inger-Ane Schefte 4. mai 2020 kl. 08:54

Dette er et informasjonsskriv til IT-studenter over hele landet fra deres respektive linjeforeninger. Det gjelder et tiltak som linjeforeningene sammen har bestemt seg for å gjennomføre for å bedre søknadsperioden til sommerjobb som foregår i starten av hvert høstsemester. En liknende mail er sendt ut til alle bedrifter vi samarbeider med.

I fjor høst iverksatte Forente IT-foreninger (FIF) et tiltak der vi satt tidligste søknadsfrist for sommerjobber til 1. oktober. Du kan lese mer om tiltaket her. FIF er et forum for landets IT-foreninger der vi diskuterer saker som angår IT-studenter generelt. Her sitter det representanter fra Abakus og andre IT-foreninger i Norge.

Tilbakemeldingene fra både studenter og bedrifter har stort sett vært positive, og basert på dette har vi bestemt oss for å videreføre tiltaket. Tiltakene som ble iverksatt i fjor gjelder fortsatt:

  • Linjeforeningene publiserer ikke stillingsannonser for sommerjobb som har en søknadsfrist tidligere enn 1. oktober.
  • Bedriftene oppfordres til å ha en ukes svarfrist på jobbtilbud.

I tillegg til dette vil vi presisere at løpende opptak er lov, så lenge det ikke settes alternative frister eller direkte oppfordringer om å søke før 1. oktober. Bedriftene vil derfor kunne sende ut tilbud før 1. oktober.

Har dere spørsmål er det bare å kontakte meg på inger-ane.schefte@abakus.no.

På vegne av foreningene: Abakus (NTNU Trondheim), Online (NTNU Trondheim), TIHLDE (NTNU Trondheim), Fagutvalget ved Institutt for Informatikk (UiB), Navet (UiO), Cybernetisk Selskab (UiO), Tromsøstudentenes Dataforening (UiT), Beta (UiA), ISI (UiS), Enigma (HIOF), Login (NTNU Gjøvik), Epsilon (NTNU Ålesund), dagen@ifi (UiO), itDAGENE (NTNU Trondheim).

💼
4
:briefcase:
💡
2
:bulb:

Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere