Content banner
Skrevet av Regine Ruud 6. des. 2019 kl. 14:22

TL;DR

  • Se hvilke bedrifter som kommer på besøk til Abakus til våren.
  • Svar på denne spørreundersøkelsen for å bidra til at sommerjobb-tiltaket videreføres og forbedres.

Hvert semester består en stor del av arrangementskalender til Abakus av bedriftsarrangementer, men med over 70 interesserte bedrifter for våren 2020 er det dessverre ikke plass til alle. Prosessen med å velge og booke bedrifter kaller vi bookingrunden, og hvis du har svart på bedriftsundersøkelsen som ble sendt ut i høst så har du også vært med på å velge vårens bedrifter. Her kan du lese mer om bakgrunn for vurderingen.

Til våren kommer følgende bedrifter på besøk til Abakus…

  • ...for å holde bedrifts- og lunjspres: Mnemonic, Kahoot!, Knowit, Kolonial.no, Inmeta, Accenture, Finn.no, Capgemini, Netlight, Bouvet og Etterretningstjenesten.
  • ...for å holde kurs: Cognite, DNB, Oracle, Capra Consulting, PwC, Sopra Steria, Schibsted og Bekk.
  • ...for å holde alternativt arrangement inkl. revybedpres: Making Waves, EY og CGI.

I tillegg arrangeres bedrift til bedrift og startup-kveld hvor du har mulighet til å møte flere spennende bedrifter samtidig, samt fagkvelder med næringslivsnettverket KID. Og selvfølgelig kommer Netcompany på flere besøk til oss for å holde blant annet kursserie, frokostforedrag og et stort arrangement sammen med Online og jenteprosjektet Ada. Vi gleder oss!

Sommerjobb 2020?

I høst har også tiltaket med krav om tidligste søknadsfrist 1.oktober trådt i kraft for første gang. Vårt mål med tiltaket er å minske det presset og stresset mange sitter med i forbindelse med sommerjobb-søking de første ukene i høstsemesteret, og samtidig opprettholde en ryddig og rettferdig rekruttering for studenter og bedrifter. Tiltaket vil videreføres til neste år, og for å evaluere og forbedre det ønsker vi tilbakemelding fra både studentene og bedriftene. Vi hadde derfor satt stor pris på om du som student kunne svart på denne undersøkelsen.

Vi vet at høstsemesteret er hektisk for mange som ser etter sommerjobb, og ønsker mer åpenhet og forutsigbarhet i denne perioden for våre studenter. Selv om det til tider kan føles som om “alle andre” har fått jobb i september, så er ikke det realiteten. Godt over 30% av studentene har ikke relevant sommerjobb i det hele tatt etter 3.klasse, og mange av de som til slutt har det får ikke tilbudet før på vårsemesteret. For yngre kull er følgelig tallene enda lavere, hvor drøyt 20% av studentene har relevant sommerjobb etter endt 2.klasse. Hjelp gjerne til med å føre lignende statistikk ved å svare på spørreundersøkelser Bedkom sender ut gjennom året!

Det er fortsatt ganske lenge sommerferien dersom man ønsker seg en jobb, og hvis man ikke er så keen på å jobbe i sommer er det også helt innafor! Det finnes ikke noen fasit som passer alle:) Det er uansett greit å huske at bedriftene er ute etter å rekruttere til sommerjobb på våren også, og det kommer hele tiden nye stillingsannonser på karriere-siden til Abakus.

🏖
8
:beach_umbrella:
😍
7
:heart_eyes:
🏢
5
:office:
🙌
1
:raised_hands:
🤩
1
:star_struck:
🤑
1
:money_mouth_face:

Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere