Content banner
Skrevet av William Feiring 28. okt. 2018 kl. 16:06

HSP - tre smÄ bokstaver, men kanskje tre av de viktigste vi har. Hovedsamarbeidspartner. Som navnet sier sÄ er HSP den viktigste bedriften i hverdagen vÄr. Det er bedriften vi samarbeider tettest med, bedriften som oftest besÞker oss, og bedriften vi blir best kjent med. HSP-avtalen er mye mer enn en ren stÞtteordning, og det hÄper vi Ä belyse litt nÄ. Da man signerte den fÞrste avtalen i 1999, med Andersen Consulting (nÄ Accenture), var ordningen et rent sponsorat. I dag har ordningen utviklet seg til Ä bli et stort og tett samarbeid, som begge parter nyter godt av.

Hva betyr HSP-avtalen for oss i Abakus

HSP-avtalen er en viktig brikke for Ă„ opprettholde tilbudet vi gir til alle studentene i dag. Det er ingen hemmelighet at avtalen gir oss et stort Ăžkonomisk pusterom, men dagens ordning gir oss noe mye viktigere enn bare en inntektskilde.

Samarbeidet med vÄr HSP hjelper oss Ä alltid forbedre organisasjonen Abakus og alt vi driver med. Hovedsamarbeidspartneren er en viktig sparringspartner, man jobber tett sammen for Ä kontinuerlig utvikle tilbudet vi gir til studentene vÄre, og i fellesskap kan man diskutere problemstillinger vi stÄr overfor i hverdagen.

Du har kanskje merket at Bekk dukker opp i arrangementskalenderen vÄr flest ganger hvert semester, og at de av og til skiller seg ut fra de typiske bedriftsarrangementene. Posisjonen deres som HSP gjÞr at de lettere kan prÞve ut nye konsepter, og dermed skape stÞrre variasjon i abakulers hverdag.

Listen over hvilke fordeler vi fÄr ut av en slik avtale er lang, men nÞkkelen er altsÄ dette tette samarbeidet med en bedrift. Dette lar oss stille med et bedre tilbud til studentene hvert eneste Är. Bedriften deler villig av sin kunnskap, og sammen med dem har vi mulighet til Ä levere enda mer til alle abakuler.

Hva fÄr egentlig bedriften ut av det?

Å vĂŠre vĂ„r hovedsamarbeidspartner er veldig givende for en bedrift. Det er ingen hemmelighet at IT-studenter er attraktive, og HSP-avtalen setter bedriften i en unik posisjon for Ă„ finne de beste kandidatene. Gjennom bred profilering i alt vi driver med, mange arrangementer og en stor tilstedevĂŠrelse i alt vi gjĂžr fĂ„r HSP en god og stor mulighet til Ă„ bli godt kjent med vĂ„re studenter. Hvilke tema er relevante for oss? Hva interesserer vi oss for? Hva Ăžnsker vi oss i en jobb? Her er det HSP som fĂ„r mest innsikt, og som kommer tettest pĂ„ studentene.

De siste Ärene viser bÄde vÄre egne undersÞkelser og Universum-undersÞkelsen at vÄr HSP er en av de mest attraktive arbeidsplassene for vÄre studenter. Vi mener at mye av grunnen til dette nettopp er at de er vÄr HSP. Man fÄr et forsprang pÄ rekrutteringen, og fÄr profilert seg mot abakuler fra dag 1 pÄ studiet, helt frem til studentene er ferdige eller avtalen utlÞper. Dette er nok noe av grunnen til at vi i nÄ sitter igjen med hele fem kandidater Ä velge mellom.

Ny avtale? Hvorfor det? Hvordan?

De siste ni Ärene er det Bekk som har vÊrt vÄr HSP, og det har vÊrt et flott samarbeid. HSP-avtalene vÄre har hatt en varighet pÄ tre Är, og vi har altsÄ hatt tre avtaler med Bekk. Hvert tredje Är starter man en prosess for Ä forhandle frem en ny avtale, og potensielt en ny partner. Dette gjÞr at man kan oppdatere avtalen etterhvert som markedet og behovene endrer seg, og at man kan evaluere mulighetene andre bedrifter tilbyr.

I april i Är begynte Hovedstyret Ä legge grunnlaget for Ärets forhandlingsprosess, og man startet med Ä diskutere hva man Þnsket seg i en HSP, og hva som representerte en god partner. Man evaluerte den eksisterende avtalen, og hadde mÞter med noen av de som var involvert i forrige forhandlingsprosess. I tillegg hadde man workshops sammen med personer som tidligere har hatt tett kontakt med HSP, altsÄ tidligere Abakus-ledere og Bedkom-ledere. Alt dette ble gjort for Ä finne ut hva man sÄ etter, og hvordan man skulle gÄ frem for Ä finne det. Mer om prosessen, og hvordan den ble bestemt, kan du lese om i denne artikkelen fra mai.

Kort fortalt fikk Abakus-leder, Bedkom-leder og Þkonomiansvarlig ansvar for forhandlingene, og det er kun disse tre som har hatt full innsikt i hele prosessen. I mai ble omtrent 25 aktuelle bedrifter kontaktet, og de siste fem mÄnedene har forhandlingene pÄgÄtt for fullt. Denne trioen har mÞtt bedrifter gjennom hele sommeren og hÞsten, og diskutert kontraktsforslag med dem pÄ mÞter, mail, video og telefon. MÄlet har vÊrt Ä guide bedriftene til et kontraktsforslag som matcher vÄre Þnsker, samtidig som bedriften fÄr sette sitt eget preg pÄ avtalen og kan skille seg ut fra de andre kandidatene.

NÄ er fristen for Ä levere siste tilbud ute, og Hovedstyret skal ta et valg. De fem gjenvÊrende kandidatene har levert bÄde kontraktsforslag og informasjon om alt fra hva bedriften stÄr for, hva de er gode pÄ, hva slags arrangementer de kan tilby og hvilke fagretninger de brenner for. Hovedstyret skal bruke de neste ukene pÄ Ä sette seg inn i tilbudene og sammenligne disse, fÞr de samlet tar det endelige valget. Her vil fokuset ligge pÄ den totale pakken til hver kandidat. Har de et godt og variert tilbud til vÄre studenter? Matcher stÞttebelÞpet alt vi forplikter oss til? Hvordan har det vÊrt Ä samarbeide med dem sÄ langt, og viser de engasjement?

Dette blir kjempespennende, og vi i HS gleder oss masse!

Kommentarer

Vennligst logg inn for Ă„ kommentere
williahf's profile picture
28. okt. 2018 kl. 16:10

Shit, bandit! Her var det mye bra info!

williahf's profile picture
28. okt. 2018 kl. 16:10

Shit, bandit! Her var det mye bra info!

Ukjent bruker

Shit, bandit! Her var det mye bra info!

ingriak's profile picture
28. okt. 2018 kl. 19:24

Aiaiai, solide saker!

espesorh's profile picture
1. nov. 2018 kl. 10:50

Holy shit, i dette tilfellet er faktisk boka bedre enn filmen!!!