Ababand

Ababand er Abakus sitt eget linjeforeningsband!

Om Ababand

Ababand startet opp etter uttak i AbakusIdol høsten 2009 arrangert av backup-komitéen i Abakus Linjeforening.

Våren 2012 ble det tatt opp nye medlemmer med unntak av John Edvard Reiten på bass.

Våren og høsten 2013 ble det tatt opp nye medlemmer på gitar, keyboard og vokal. De som ble igjen var Olav, John og William, og Brage, Andreas og Jonas ble med i bandet.

Våren 2014 ble Hans-Olav med på bass, da John, som er den som har spilt lengst i Ababand, dro på utveksling til Japan.

Høsten 2014 dro William på utveksling til London, og Thomas Wolff ble med igjen på gitar etter et år i statene. Videre dro Hans-Olav til statene på utveksling, og Markus ble med i bandet på bass. Våren 2015 ville Thomas fokusere på masteroppgaven sin, og William ble med igjen etter London-oppholdet.

Høsten 2015 ble hele bandet byttet ut. De nye medlemmene ble Hege Haavaldsen på vokal, Nicholas Tidemann på keyboard, Magnus Skeide på gitar, Richard Iversen på gitar, Tobias Ask på trommer og Kristoffer Thorset på saksofon. Jonas stilte hederlig opp på bass et par konserter før Hans-Olav, returnert fra et år i USA, tok over som fast bassist. Kristoffer var med på en konsert før han dessverre måtte gi seg. Magnus tilbringer våren 2016 på utveksling i Danmark, så Sindre Fjermestad er blitt hentet inn for å opprettholde den gode rocke-trøkken to gitarer gir.

Magnus tilbragte våren 2016 på utveksling, så Sindre Fjermestad ble hentet inn som gitarist.

Høsten 2017 var det på tide med en ny utskiftning. For første gang var det 2 vokalister som ble tatt opp, Rikke Garshol Løvaas og Evelyn Saxegaard. Henrik Grønbech ble tatt opp på gitar og Erling Svanes Ljunggren ble tatt opp på piano. Vi startet året med Tobias Ask på trommer, før vi tok opp Magnus Eide Schjølberg som ferskis. Joakim Lier har spilt bass i bandet siden før høsten, og er dermed den eldste bandgjengeren for øyeblikket.

Evelyn dro våren 2018 på utveksling, og etterlot dermed Rikke alene for et halvt år. Samme vår tok vi opp Jonathan Eriksen som kom inn ferskt fra rollen som kapellmester for Abakusrevyen 2018. Høsten 2018 forlot Erling bandet for å dra på utveksling, og vi tok opp Tobias Johansen.

Høsten 2021 ble hele bandet byttet ut. Da ble det tatt opp 7 nye medlemmer: Amalie Henni på vokal, Oscar Angell på akustisk gitar og backup-vokal, Håkon Grue og Mathias Pettersen på el-gitar, Amalie Urdshals på bass, Oskar Hadders på piano og Jonah Niklas Bjørgsvik Wiecek på trommer.

Nåværende medlemmer:

  • Vokal: Amalie Henni (5.klasse data)
  • Gitar: Mathias Pettersen (3.klasse data), Håkon Grue (1.klasse komtek) og Oscar Angell (1.klasse data)

  • Bass: Amalie Urdshals (3.klasse data)

  • Piano: Oskar Hadders (1.klasse komtek)

  • Trommer: Jonah Niklas Bjørgsvik Wiecek (2.klasse data)

Kontaktinformasjon (for booking og annet): ababand@abakus.no