Ababand page banner

Ababand

Ababand er Abakus sitt eget linjeforeningsband! Om du er heldig kan du kanskje ha sett oss på immatrikuleringsballet, julebordet eller vaargalla?

Vi tar også eksterne spillejobber. Våre spesialiteter er blant annet bangers og god stemning, og vi har mulighet til å stille med egen rigg.

Kontaktinformasjon (for booking og annet): ababand@abakus.no

Nåværende medlemmer:

  • Vokal: Daniel Yang Hansen (4. klasse data), Johanne Grønlien Gjedrem (2. klasse data)
  • Gitar: Oskar Sveinsen (5. klasse data), Aksel Sundt Wilhelmsen (2. klasse komtek)

  • Bass: Emil Moberg Værnes (2. klasse data)

  • Piano: Brage Vik (2. klasse data)

  • Trommer: Vebjørn Elvekrok (2. klasse data)
  • Blåsere: Leo McGrath (1. klasse data)

  • Strykere: Andreas Tolstrup Christensen (2. klasse data), Jonathan Komada Eriksen (8. klasse komtek)

    

Ababands historie

Ababand startet opp etter uttak i AbakusIdol høsten 2009 arrangert av backup-komitéen i Abakus Linjeforening.

Våren 2012 ble det tatt opp nye medlemmer med unntak av John Edvard Reiten på bass.

Våren og høsten 2013 ble det tatt opp nye medlemmer på gitar, keyboard og vokal. De som ble igjen var Olav, John og William, og Brage, Andreas og Jonas ble med i bandet.

Våren 2014 ble Hans-Olav med på bass, da John, som er den som har spilt lengst i Ababand, dro på utveksling til Japan.

Høsten 2014 dro William på utveksling til London, og Thomas Wolff ble med igjen på gitar etter et år i statene. Videre dro Hans-Olav til statene på utveksling, og Markus ble med i bandet på bass. Våren 2015 ville Thomas fokusere på masteroppgaven sin, og William ble med igjen etter London-oppholdet.

Høsten 2015 ble hele bandet byttet ut. De nye medlemmene ble Hege Haavaldsen på vokal, Nicholas Tidemann på keyboard, Magnus Skeide på gitar, Richard Iversen på gitar, Tobias Ask på trommer og Kristoffer Thorset på saksofon. Jonas stilte hederlig opp på bass et par konserter før Hans-Olav, returnert fra et år i USA, tok over som fast bassist. Kristoffer var med på en konsert før han dessverre måtte gi seg. Magnus tilbringer våren 2016 på utveksling i Danmark, så Sindre Fjermestad er blitt hentet inn for å opprettholde den gode rocke-trøkken to gitarer gir.

Våren 2016 tilbragte Magnus på utveksling, så Sindre Fjermestad ble hentet inn som gitarist.

Høsten 2017 var det på tide med en ny utskiftning. For første gang var det 2 vokalister som ble tatt opp, Rikke Garshol Løvaas og Evelyn Saxegaard. Henrik Grønbech ble tatt opp på gitar og Erling Svanes Ljunggren ble tatt opp på piano. Vi startet året med Tobias Ask på trommer, før vi tok opp Magnus Eide Schjølberg som førsteklassing på trommer. Joakim Lier har spilt bass i bandet siden før høsten, og er dermed den eldste bandgjengeren for øyeblikket.

Våren 2018 dro Evelyn på utveksling, og etterlot dermed Rikke alene for et halvt år. Samme vår tok vi opp Jonathan Komada Eriksen på instrumentet "gitarsolo", han kom inn ferskt fra rollen som kapellmester for Abakusrevyen 2018. Høsten 2018 forlot Erling bandet for å dra på utveksling, og vi tok opp Tobias Johansen på keys.

Våren 2019 forlot både Evelyn, Rikke og Tobias bandet, og det ble gjennomført nytt opptak. Espen Sørhaug, Christian Ziegenhahn Jensen og Jenny Bleken Hellerud ble tatt opp som vokal-trio. Samme år ble Oskar Sveinsen tatt opp på gitar, Eva Andrea Rørvik ble tatt opp på keys, og Henrik gikk over til å spille bass.

Høsten 2021 ble hele bandet byttet helt ut. Da ble det tatt opp 7 nye medlemmer: Amalie Henni på vokal, Oscar Angell på akustisk gitar og backup-vokal, Håkon Grue og Mathias Pettersen på el-gitar, Amalie Urdshals på bass, Oskar Hadders på keys og Jonah Niklas Bjørgsvik Wiecek på trommer.

Høsten 2022 ble bandet igjen byttet helt ut. Da ble det også tatt opp 7 nye medlemmer: Johanne Grønlien Gjedrem og Jonathan Sileshe Johannessen på vokal, Oskar Sveinsen og Jonathan Eriksen gjorde comeback på gitar, Brage Vik på keys, Aksel Sundt Wilhelmsen på bass og Mathias Rønning på trommer.