Revy page banner

Revy

Følg oss på facebook for oppdateringer her.

Søk Abakusrevyen her!

Alle små og store spørsmål om revy kan rettes til revy@abakus.no

Eller kontakt revysjefen Nicoline Mork på slack eller revysjef@abakus.no

Instagram: @abakusrevyen

Abakusrevyen er et sosialt tilbud der du er med å skape et show bestående av flere sketsjer, sangnumre og dansenumre, og er et samarbeid mellom over 100 mennesker! I revyen kan du møte mange hyggelige mennesker, på tvers av linje og klassetrinn, og med ulike interesser!

Du kan søke flere grupper og vil få intervju med de ulike gruppesjefene. Du kan fylle ut en prioriteringsliste for hvilke grupper du helst vil være med i. Det er mulig å være med i flere grupper, men ulike enkelte grupper har overlappende arbeidsperioder, som kan påvirke om du blir tatt opp i de samtidig. Gjerne spør gruppesjefene om det er noe du lurer på.

For å søke gå til opptak.abakus.no. Husk å søke innen søknadsfristen 18.september 23:59!

Utover høsten møtes noen grupper jevnlig, mens andre møtes av og til, altså er revyen absolutt noe som kan kombineres med andre verv! Vi har flere større sosiale arrangementer, som KickOff og Minirevy. Etter jul starter vi med en arbeidsuke i januar. Deretter jobbes det jevnt frem til intensivuka og revyuka der alt skal falle på plass. Vi inntar scenen og setter sammen alt det gruppene har jobbet med til da til en fantastisk forestilling i slutten av februar/ starten av mars.

Etter revyen er ferdig gjenstår det kun to ting. Velge nytt styre og gråte over at revyen er ferdig.

Å være med i revy kan absolutt anbefales! Bare spør ethvert revymedlem.

Les mer om de ulike gruppene nedenfor

Kontakt Nicoline Mork på slack, revysjef@abakus.no eller 41485349 dersom du har spørsmål eller ønsker å si ifra om noe relatert til opptaket.

Gruppene

Revybandet

Spiller du et instrument så det rister i gulvet og ljomer i veggene hjemme i studentkollektivet ditt? Kunne du tenkt deg å flytte spillinga fra enerommet, og ut på scenen sammen med verdens råeste revyband? Eller kanskje du har spilt proft lenge, og Abakus er kun noe du driver med ved siden av den ekte karrieren din som musiker? Uansett, hvis du kan spille et instrument bør du søke revybandet!

Revybandet står for musikken under og mellom numrene, og her går det i alle sjangre. Som bandmedlem har du også sjansen til å bli med å både velge og arrangere sangene som blir brukt.

PS! Revybandet har bruk for alt fra strenger, strykere, blåsere, slagverk, you name it. Uansett hva du spiller oppfordres du til å søke!

Har du noen spørsmål om band er det bare å sende mail til: iselin.eng@abakus.no 

 

Koret

Koret er for deg som elsker å synge og synes det å stå på en scene er OK+! eller mer! Koret vil være en del av bandet og bidra til å bestemme hvilke snutter som spilles, samt å synge i snutter mellom sketsjer og sangnumre. I koret kommer vi til å leke oss musikalsk, blant annet teste ut noen kule 2. og 3. stemmer slik at musikken i revyen høres enda mer proff ut. Kanskje vi skal spesialisere oss på å scatte, growle eller jodle? Hvem vet? Det blir uansett gøy og vi gleder oss til å høre (fra) dere!

Har du noen spørsmål om koret, bare send mail til: iselin.eng@abakus.no 

Sosialgjengen (a.k.a Stemning) 

Er du en blid og engasjert person? Liker du å dra i gang en skikkelig fest eller lage rolig stemning? Da er Sosialgjengen helt perfekt for deg! Vår oppgave i revyen er å arrangere alt av festligheter og sosiale arrangementer. Har du en idé til arrangement er dette en flott mulighet for å sette den til live! Vi sørger for at stemningen alltid er på topp, og at det skal bli ekstra gøy for alle å være med i revyen! I tillegg til å være drivkraften bak en fantastisk sosial opplevelse, står vi også for det kulinariske. Vi lager nemlig mat og står for snacks under arbeidsuka før premieren. Det beste med revy er alle vennene og samholdet du får, og vi trenger derfor DEG til å bli med og lage god stemning!

Hvis du har noen spørsmål er det bare å sende en mail til camilla.zapffe@abakus.no!

Scene

Er du en kreativ sjel som liker å bygge og lage ting med hendene? Da er scenegruppa noe for deg! Her trenger du ikke å kunne noe fra før, men du vil sitte igjen med mange nye ferdigheter når du er ferdig.

Vi jobber med å designe/skissere og bygge deler av scenen, samt lage rekvisitter og kulisser, og fungerer som scenearbeidere under forestillingene. Scenegruppa lager også et lysskilt som er selve ansiktet til revyen. Vi jobber jevnt hele året, men får en intensiv periode med snekring og rekvisittlaging noen helger før revyen nærmer seg. 

Som medlem av scenegruppa er du med på å gjøre idéer til virkelighet, du vil garantert få nye venner, og du får vært med på et stort og morsomt prosjekt med praktisk lagarbeid og mye sosialt!

Har du noen spørsmål om den kuleste scenegruppen i Abakus er det bare å sende mail til mathias.hamre@abakus.no eller oskar.sveinsen@abakus.no

Teknikk

Har du noensinne lurt på hvordan en revy ser ut bak kulissene? Har du lyst til å finne ut hvordan lyd og lys påvirker seeropplevelsen til publikum? Da burde du prøve ut teknikkgruppa!

Teknikkgruppa har tre undergrupper som sørger for at alt tekniske fungerer under forestillingen. Lyd og lys har et stort ansvar og må være klare for mange uforutsette hendelser. Videogruppa har de to siste årene streamet forestillingen med en braksuksess og det skal vi gjøre i år og. De står også for promofilmen og vil få jobbet med mange andre i revyen. Medlemmer i gruppa får stor kreativ frihet til å vise fram både kunnskap og ideer. 

Teknikk trenger mange medlemmer og det kreves ingen forkunnskaper. Alle vil få god trening og mulighet til å leke med utstyret før det smeller i våres. Vi ser etter folk som er motiverte og engasjerte til å lære. Som teknikkmedlem vil du ha store ansvarsområder og får virkelig satt et preg på opplevelsen for publikum.

Lurer du på noe er det bare å sende en mail til:

henrik.lovhaug@abakus.no

Dans

Liker du å bevege deg til musikk? Bli med i dansegruppen, en allsidig og hyggelig gjeng! Det er vi som har ansvaret for å lage koreografi til revyen, og sørge for at alle beveger seg (noenlunde) i takt. På forestillingene får vi vår velfortjente scenetid under flere av sang- og fellesnumrene, for ikke å glemme at vi har vårt eget selvkoreograferte dansenummer der vi virkelig får vise oss frem. Gjennom året hender det også at vi har mindre danseoppvisninger i andre revysammenhenger. På høsten vil det bli øvinger ca en gang i uken (2 timer), og litt mer når revyen nærmer seg. Du trenger ingen tidligere danseerfaring for å søke – det viktigste er at du er motivert og liker å være kreativ. Tror du dette kan være noe for deg? Ikke nøl med å søke!  

Om du skulle ha noen spørsmål er det bare å sende en mail til: dharshini.tharmarajan@abakus.no 

Manus

Ønsker du å være med å skape noe morsomt, musikalsk, eller rett og slett bare fjasete? Da er Manusgruppa perfekt for deg! Alt av sketsjer, sanger, og diverse rare numre som du ser i revyen starter hos oss. Det krever ingen forkunnskaper for å være med i Manus, alt du trenger er litt dårlig humor, et driv for å skape noe bra og å tørre å by litt på deg selv! Uavhengig av om du har de tørreste vitsene, de dårligste ordspillene eller de mørkeste kommentarene, så trenger Manus deg. 

Vi samles som regel for å skrive rundt 2-3 timer i uka, og etter møtene går turen som oftest til Samfundet for å gjøre noe sosialt i lag. Her tar vi f.eks. en Lycheburger på Lyche, mens vi diskuterer de mange grunnene til at Hamiltons suksess på Broadway kan føre til en kollaps i sjokolademarkedet. Høres dette spennende ut? Søk!

Om du har noen spørsmål om manus, send mail til: jesper.steinsrud@abakus.no

Kostyme

Hva synes du om å kunne bidra til at alle på scenen er påkledd? Gira? Flott, da er jo kostyme midt i blinken! Denne gjengen bidrar nemlig til å klargjøre alt som trengs for at scenens aktører har på seg passende klær til rollene sine. I tillegg til å sy kostymer står denne gjengen for sminke og kostymeskift av skuespillere backstage. Kostyme er også en god mulighet til å møte andre, da det legges opp til at gruppen syr sammen og lærer av hverandre. Særlig når revyen nærmer seg og arbeidet settes i gang på høygir. 

Du trenger ikke å kunne sy, eie en symaskin eller ha noen tidligere erfaring med kostyme eller revy for å bli med i denne gjengen. Om du er du helt gira på tekstil, har en kreativ sjel eller bare vil bli kjent med noen nye og lære noe nytt, da er det ingen grunn til å ikke ta opp tråden og søke kostyme!

Om du har noen spørsmål om kostyme er det bare å sende en mail til: anna.storli.tveit@abakus.no 

 

PR

Uten publikum blir ikke revyen helt den samme, og det er nettopp vi i PR som har ansvaret for å markedsføre revyen slik at salen fylles av mennesker i mars. Om du brenner for sosiale medier, har lyst til å lage logo, plakater, filmer, intervjue eller kanskje har en helt ny og kul ide for promotering av revyen er PR plassen for deg. Vi jobber jevnt både høsten og våren og får masse tid til å bli godt kjent med hverandre, både gjennom arbeid og sosiale arrangementer! Synes du noe av dette virker gøy håper jeg vi møtes på intervju!

Har du noen spørsmål gjerne send en mail til: samund.ertesvag@abakus.no

 

Skuespill

Er du glad i å ha det gøy? Trives du på scenen? Da er skuespill noe for deg! Vi står på en scene og synger, danser, spiller og spreller, og gjør kreativitet til virkelighet. Men først og fremst har vi det kjempegøy! Det eneste som trengs er mye motivasjon og at du tør å by på deg selv. Som skuespiller kommer du til å jobbe jevnt gjennom hele høst- og vårsemesteret, med en relativt stor mengde arbeid i ukene før forestilling. På øvelsene skal vi bli godt kjent med hverandre, styrke vår evne til å improvisere, synge, danse og spille ut masse sketsjer. Du kommer også til å få en arena hvor du kan fokusere på mestring på alle disse områdene, med oppfølging til å bli så god som du selv ønsker å bli! Vi samarbeider med mange av de andre gruppene, hvilket er en ypperlig muligheter til å bli kjent med mange nye mennesker. Låter noe av dette spennende? Hopp ombord for et artig intervju! Om du har noen spørsmål, send en mail til asgeir.santi@abakus.no