Revy page banner

Revy

Følg oss på facebook for oppdateringer her.

Søk Abakusrevyen her!

Alle små og store spørsmål om revy kan rettes til revy@abakus.no

Eller kontakt revysjefen Jonas Wolla på slack eller revysjef@abakus.no

Instagram: @abakusrevyen

Abakusrevyen er et sosialt tilbud der du er med å skape et show bestående av flere sketsjer, sangnumre og dansenumre, og er et samarbeid mellom over 100 mennesker! I revyen kan du møte mange hyggelige mennesker, på tvers av linje og klassetrinn, og med ulike interesser!

Du kan søke flere grupper og vil få intervju med de ulike gruppesjefene. Du kan fylle ut en prioriteringsliste for hvilke grupper du helst vil være med i. Det er mulig å være med i flere grupper, men ulike enkelte grupper har overlappende arbeidsperioder, som kan påvirke om du blir tatt opp i de samtidig. Gjerne spør gruppesjefene om det er noe du lurer på.

For å søke gå til opptak.abakus.no. Husk å søke innen søknadsfristen 17.september 23:59! Vi anbefaler å søke tidlig for å få større valgfrihet med intervjutidspunkt ettersom noen grupper opplever store søknadstall.

Utover høsten møtes noen grupper jevnlig, mens andre møtes av og til, altså er revyen absolutt noe som kan kombineres med andre verv! Vi har flere større sosiale arrangementer, som KickOff, Minirevy og Hyttetur. Etter jul starter vi med en arbeidsuke i januar. Deretter jobbes det jevnt frem til intensivuka og revyuka der alt skal falle på plass. Vi inntar scenen og setter sammen alt det gruppene har jobbet med til da til en fantastisk forestilling i slutten av februar/ starten av mars.

Etter revyen er ferdig gjenstår det kun to ting. Velge nytt styre og gråte over at revyen er ferdig.

Å være med i revy kan absolutt anbefales! Bare spør ethvert revymedlem.

Les mer om de ulike gruppene nedenfor.

Kontakt Jonas Wolla på slack, revysjef@abakus.no eller 47299790 dersom du har spørsmål eller ønsker å si ifra om noe relatert til opptaket.

Gruppene

Revybandet

Som musiker i revybandet vil du ha en sentral utøvende rolle i showet. Bandet fremfører alt av musikken, i tillegg til at musikerne aktivt deltar i utviklingen av det musikalske innholdet. Uansett hva du spiller og hvilket nivå du er på, så finnes det muligheter for deg i bandet. Musikken tilpasses nøye, og du får anledning til å utvikle deg musikalsk på flere områder enn bare selve spillingen. Bandet jobber målrettet fra første øvelse, og samarbeider mye med de andre utøvende gruppene. Bandet jobber hardt, men er samtidig fleksible til å finne gode løsninger som gir deg muligheten til å være en del av kanskje det mest spennende og varierte musikalske vervet du kan ha gjennom studietiden. Dersom du er nysgjerrig på hva det innebærer å være musiker i revyen, ikke nøl med å spørre!

For spørsmål om bandet, send gjerne mail til: oskar.sveinsen@abakus.no

Koret

Som korist i revybandet får du virkelig muligheten til å sette det avgjørende preget på musikken vi fremfører. Naturligvis kommer du til å få bruke stemmen, men du kommer også til å drive med perkusjon, dans, og kanskje til og med litt skuespill. Koristene er den menneskelige delen av bandet, og er en helt spesiell ressurs som vi bruker mye i alt vi fremfører for å virkelig ta ting til nye høyder. Du blir fort et multitalent med en rekke diverse oppgaver under forestilling, samtidig som at du får massevis av muligheter til å synge både som solist og i backing. Høres dette morsomt ut, så oppfordres du til å søke! Nøl heller ikke med å spørre om det er noe du lurer på angående koristrollen.

For spørsmål om koret, send gjerne mail til: oskar.sveinsen@abakus.no

Sosialgjengen (a.k.a Stemning) 

Er du en blid og engasjert person? Liker du å dra i gang en skikkelig fest eller lage rolig stemning? Da er Sosialgjengen helt perfekt for deg! Vår oppgave i revyen er å arrangere alt av festligheter og sosiale arrangementer. Har du en idé til arrangement er dette en flott mulighet for å sette den til live! Vi sørger for at stemningen alltid er på topp, og at det skal bli ekstra gøy for alle å være med i revyen! I tillegg til å være drivkraften bak en fantastisk sosial opplevelse, står vi også for det kulinariske. Vi lager nemlig mat og står for snacks under arbeidsuka før premieren. Det beste med revy er alle vennene og samholdet du får, og vi trenger derfor DEG til å bli med og lage god stemning!

Hvis du har noen spørsmål er det bare å sende en mail til ingeborg.lien@abakus.no!

Scene

Er du en kreativ sjel som liker å bygge og lage ting med hendene? Da er scenegruppa noe for deg! Her trenger du ikke å kunne noe fra før, men du vil sitte igjen med mange nye ferdigheter når du er ferdig.

Vi jobber med å designe/skissere og bygge deler av scenen, samt lage rekvisitter og kulisser. I tillegg fungerer vi som scenearbeidere under forestillingene. Scenegruppa lager også et lysskilt som er selve ansiktet til revyen. Vi jobber jevnt hele året, med ca. 1-2 timer ukentlig. I tillegg vil vi jobbe helger i februar for å ferdigstille inn mot revyforestillingene.

Som medlem av scenegruppa er du med på å gjøre idéer til virkelighet, du vil garantert få nye venner, og du får vært med på et stort og morsomt prosjekt med praktisk lagarbeid og mye sosialt!

Har du noen spørsmål om scenegruppa er det bare å sende mail til aiman.nadeem@abakus.no eller anders.wold@abakus.no.

Teknikk

Har du noen gang lurt på hvordan det ser ut bak scenen på en revy? Vil du utforske hvordan lyd og lys spiller en avgjørende rolle i publikums opplevelse? Eller kanskje du bare har lyst til å eksperimentere med spennende teknologi og trykke på knapper? Uansett hva som motiverer deg, bør du vurdere å bli med i vår teknikkgruppe!

Teknikkgruppen er delt inn i tre undergrupper som alle har en viktig rolle for å sikre at alt teknisk fungerer sømløst under forestillingen: Lyd, lys og video. Hver av disse undergruppene bærer et betydelig ansvar og utfører varierte oppgaver, samtidig som de må være forberedt på å håndtere uforutsette hendelser som kan oppstå. For eksempel har Lysgruppen nylig jobbet hardt med å sette opp LED-striper på scenen, som har bidratt til å skape en visuell fest for publikum. Videogruppen har de siste to årene vært ansvarlig for vellykket direktesending av forestillingen, og planen er å gjenta suksessen i år. I tillegg er de ansvarlige for å lage promofilmen og samarbeide med andre kreative sjeler i revyen.

Vi ønsker å oppmuntre alle interesserte til å bli med i Teknikkgruppen, uavhengig av tidligere erfaring eller forkunnskaper. Vi tilbyr opplæring og muligheten til å utforske og eksperimentere med utstyr før forestillingene. Det viktigste for oss er at du er motivert og lidenskapelig opptatt av å lære. Som medlem av Teknikkgruppen vil du få tildelt store ansvarsområder og en unik mulighet til å påvirke publikums opplevelse på en betydelig måte!

Lurer du på noe (eller bare har lyst til å slå av en prat om teknikk) er det bare å sende en mail til eirik.tanberg@abakus.no og/eller eskil.oestboe@abakus.no

Dans

Dansegruppa er en allsidig og hyggelig gjeng i revyen! Det er vi som har ansvaret for å lage koreografi til revyen, og sørge for at alle beveger seg (noenlunde) i takt. Under forestillingene får vi vår velfortjente scenetid under flere av sang- og fellesnumrene, for ikke å glemme at vi har vårt eget selvkoreograferte dansenummer der vi virkelig får vise oss frem. Gjennom året hender det også at vi har mindre danseoppvisninger i andre revysammenhenger. Vi øver fast noen timer i uka, og litt mer når revyen nærmer seg. Dansegruppa er for deg som har mye erfaring og for deg som kun danser alene foran speilet – det viktigste er at du er motivert og liker å være kreativ.

Om du skulle ha noen spørsmål er det bare å sende en mail til: anne.olderheim@abakus.no

Manus

Ønsker du å være med å skape noe morsomt, musikalsk, eller rett og slett bare fjasete? Da er Manusgruppa perfekt for deg! Alt av sketsjer, sanger, og diverse rare numre som du ser i revyen starter hos oss. Det krever ingen forkunnskaper for å være med i Manus, alt du trenger er litt dårlig humor, et driv for å skape noe bra og å tørre å by litt på deg selv! Uavhengig av om du har de tørreste vitsene, de dårligste ordspillene eller de mørkeste kommentarene, så trenger Manus deg. 

Vi samles som regel for å skrive rundt 2-3 timer i uka, og etter møtene går turen som oftest til Samfundet for å gjøre noe sosialt i lag. Høres dette spennende ut? Søk!

Om du har noen spørsmål om manus, send mail til: daniel.aarset@abakus.no

Kostyme

Har du lyst til å bidra til at alle på scenen er påkledd i fete kostymer? Har du ikke lyst til å rekke opp en søm, men kommer til å gjøre det allikevel? Da er kostyme midt i blinken for deg! Denne gjengen bidrar nemlig til å klargjøre alt som trengs for at scenens aktører har på seg klær som passer til rollene sine. I tillegg til å sy kostymer står denne gjengen for sminke og kostymeskift av skuespillere backstage. Arbeidet legges opp til å være sosialt, det blir felles workshops med gode muligheter til å få en hjelpende hånd. Særlig når revyen nærmer seg og arbeidet settes i gang på høygir. 

Du trenger ikke å kunne sy, eie en symaskin eller ha noen tidligere erfaring med kostyme eller revy for å bli med i denne gjengen. Om du er du helt gira på tekstil, har en kreativ sjel eller bare vil bli kjent med noen nye og lære noe nytt, da er det ingen grunn til å ikke ta opp tråden og søke kostyme!

Om du har noen spørsmål om kostyme er det bare å sende en mail til: sofie.dregi@abakus.no

PR

Publikumet er sentralt for energien i salen, og det er nettopp vi i PR som har ansvaret for å markedsføre revyen slik at salen fylles av mennesker i mars. Om du brenner for sosiale medier, har lyst til å jobbe kreativt med logo, plakat, webdesign eller lignende, eller kanskje har en helt ny og kul ide for promotering av revyen - så er PR plassen for deg. Vi jobber jevnt både høsten og våren, og får masse tid til å bli godt kjent med hverandre både gjennom arbeid og sosiale arrangementer. Hvis du syns noe av dette virker gøy så håper jeg vi møtes på intervju!

Har du noen spørsmål så send gjerne en mail til annika.stoervold@abakus.no

Skuespill

Er du glad i å ha det gøy? Trives du på scenen? Da er skuespill noe for deg! Vi står på scenen og synger, danser, spiller og spreller, og gjør kreativitet til virkelighet. Det eneste som kreves er mye motivasjon og at du tør å by på deg selv. Å være skuespiller er et stort verv, men også veldig givende. På øvelsene skal vi bli godt kjent med hverandre, bli flinkere til å improvisere, synge, danse og spille ut masse sketsjer. Du vil også få en arena hvor du kommer til å få oppfølging så du kan bli så god som du selv ønsker på disse områdene. Vi samarbeider mye med de andre gruppene i revyen, så dette er en ypperlig mulighet til å bli kjent med mange andre flotte mennesker. Audition er bare hyggelig og vi gleder oss til å se deg!

Hvis du lurer på noe er det bare å sende en mail til elisabeth.tholvsen@abakus.no