HSP - Hovedsamarbeidspartner

HSP - tre små bokstaver, men kanskje tre av de viktigste vi har. Hovedsamarbeidspartner. Som navnet sier så er HSP den viktigste bedriften i hverdagen vår. Det er bedriften vi samarbeider tettest med, bedriften som oftest besøker oss, og bedriften vi blir best kjent med. Da man signerte den første avtalen i 1999, med Andersen Consulting (nå Accenture), var ordningen et rent sponsorat. I dag har ordningen utviklet seg til å bli et stort og tett samarbeid, som begge parter nyter godt av.

Hva betyr HSP-avtalen for oss i Abakus

HSP-avtalen er en viktig brikke for å opprettholde tilbudet vi gir til alle studentene i dag. Det er ingen hemmelighet at avtalen gir oss et stort økonomisk pusterom, men dagens ordning gir oss noe mye viktigere enn bare en inntektskilde.

Samarbeidet med vår HSP hjelper oss å alltid forbedre organisasjonen Abakus og alt vi driver med. Hovedsamarbeidspartneren er en viktig sparringspartner, man jobber tett sammen for å kontinuerlig utvikle tilbudet vi gir til studentene våre, og i fellesskap kan man diskutere problemstillinger vi står overfor i hverdagen.

Du har kanskje merket at HSP dukker opp i arrangementskalenderen vår flest ganger hvert semester, og at de av og til skiller seg ut fra de typiske bedriftsarrangementene. Posisjonen deres som HSP gjør at de lettere kan prøve ut nye konsepter, og dermed skape større variasjon i abakulers hverdag.

Listen over hvilke fordeler vi får ut av en slik avtale er lang, men nøkkelen er altså dette tette samarbeidet med en bedrift. Dette lar oss stille med et bedre tilbud til studentene hvert eneste år. Bedriften deler villig av sin kunnskap, og sammen med dem har vi mulighet til å levere enda mer til alle abakuler.

Hva får egentlig bedriften ut av det?

Å være vår hovedsamarbeidspartner er veldig givende for en bedrift. Det er ingen hemmelighet at IT-studenter er attraktive, og HSP-avtalen setter bedriften i en unik posisjon for å finne de beste kandidatene. Gjennom bred profilering i alt vi driver med, mange arrangementer og en stor tilstedeværelse i alt vi gjør får HSP en god og stor mulighet til å bli godt kjent med våre studenter. Hvilke tema er relevante for oss? Hva interesserer vi oss for? Hva ønsker vi oss i en jobb? Her er det HSP som får mest innsikt, og som kommer tettest på studentene.

De siste årene viser både våre egne undersøkelser og Universum-undersøkelsen at vår HSP er en av de mest attraktive arbeidsplassene for våre studenter. Vi mener at mye av grunnen til dette nettopp er at de er vår HSP. Man får et forsprang på rekrutteringen, og får profilert seg mot abakuler fra dag 1 på studiet, helt frem til studentene er ferdige eller avtalen utløper.

Dagens avtale - Netcompany (2022 - 2024)

Netcompany er et internasjonalt konsulenthus med over 3000 ansatte fordelt på seks forskjellige land. I Norge holder de til i Oslo, men ryktene sier at de skal åpne kontor i Trondheim i løpet av 2021. Hovedkontoret ligger i København, og faglig dyktighet, innovasjon og samhold står sentralt i bedriftskulturen. Dette tar de med seg inn i samarbeidet med oss, og kommer til å levere alt fra lavterskel sosiale arrangementer og kurs i soft-skills til faglige kurs, større arrangementer og fagsamlinger. De kommer til å hjelpe oss med utvikling av Abakus, opplæring av våre frivillige, og ikke minst støtter de oss økonomisk.

Abakus ønsker å være en åpen organisasjon, og vi er derfor stolte av å kunne gjøre avtalen tilgjengelig for Abakus sine medlemmer. For å sikre at selve dokumentet ikke spres utenfor Abakus har vi valgt å holde dette på analog form, også kjent som perm og papir. Ønsker du å få innsyn i avtalen er det bare å kontakte Hovedstyret, så kan vi avtale et tidspunkt hvor du får lese selve dokumentet. Dette kan gjøres per mail, eller via kontaktskjemaet. Ikke send anonym mail, da blir det vanskelig for oss å svare deg og avtale tidspunkt! Det er også bare å spørre Hovedstyret om du lurer på noe rundt avtalen, vi svarer på det meste!