Revy page banner

Revy

Følg oss på facebook for oppdateringer her.

Besøk hjemmesiden vår her!

Alle små og store spørsmål om revy kan rettes til revy@abakus.no

Instagram: @abakusrevyenAbakusrevyen er et sosialt tilbud for deg som går kommunikasjonsteknologi eller datateknologi. Det er et show bestående av flere sketsjer, sangnumre og dansenumre, og er et samarbeid mellom 60-80 mennesker. I revyen kan du møte mange hyggelige mennesker, på tvers av linje og klassetrinn, og med ulike interesser!

Vi pleier som regel å ha opptak i starten av september, rett etter komitéopptaket. Du kan lese mer om de ulike gruppene man kan bli med i under. Det er også mulig å være med i flere grupper, litt avhengig av arbeidsmengde.

Utover høsten møtes noen grupper jevnlig, mens andre møtes av og til, altså er det fullt mulig å bli med selv om du har andre verv! Vi har også arrangementer som KickOff og hyttetur. Etter jul starter vi med en arbeidsuke i januar. Deretter jobbes det jevnt frem til intensivuka og revyuka der alt skal falle på plass. Vi inntar scenen og setter sammen alt det gruppene har jobbet med til da til en fantastisk forestilling i slutten av februar/ starten av mars.

Etter revyen er ferdig gjenstår det kun to ting. Velge nytt styre og gråte over at revyen er ferdig.

Å være med i revy kan absolutt anbefales! Bare spør ethvert revymedlem.Gruppene:StemningsGjengen (a.k.a Sosial)

Kjære alle abakuler, nå er opptaket klart! Håper alle søker så det blir intervju snart<3 Kosegruppa blir til StemningsGjengen Så tenkte skrive et dikt i samme slengen. Vi har ansvar for å arrangere fest,  Alt for at Abakusrevyen blir best! Kanskje være med på litt blest, Nevnte jeg at revyen er best? I intensiven sørger vi får at revyen får mat Litt frukt og kjeks serveres på et fat Drikke litt kaffe og slå av en prat For uten kos og mat, blir revyen bare hat Er du typen som kanskje går i overtenning, Eller sørger du for at det blir rolig stemning,  Så håper jeg at DU søker, uansett hvem du er, For i StemningsGjengen er det plass til alle og enhver!

PR

Er du glad i sosiale medier? Brenner du for å scrolle gjennom insta, eller kanskje vil utfordre dine kreative sider og se hvor fin logo du klarer lage? Da er PR noe for deg! Vi trenger deg som kan hjelpe fylle salen men mennesker under alle forestillingene. Vi trenger deg som er flink til å intervjue, lage film og tenke nytt innenfor promotering. Og vi trenger deg med et stort smil som har lyst til å møte nye mennesker! Uansett hvor aktiv du er på insta, vil jeg ha DEG som søker! Vi jobber jevnt gjennom og trutt gjennom både høsten og våren og får masse tid til å bli godt kjent! <3 Gleder meg til å møte deg på et hyggelig lite møte!:))

Kostyme

Har du noen gang sett en nål? Kanskje prøvd en symaskin én gang i kunst og håndverk? Vil du helst slippe å se skuespillerne sprade nakne oppe på scenen?  Kostymegruppa er en gjeng som ikke bryr seg om du kan sy eller ei, så lenge du er motivert til å hjelpe med å designe og lage noen kule og kreative antrekk der sømmene akkurat holder. Kostyme hjelper også skuespillerne der det trengs med både sminke og raske skift mellom scener, og får en intensiv periode rett før revyen. Vi lærer hverandre å sy, og har ansvar for at vi har alt som trengs av kostymer til revyen, enten det er lånt, sydd eller innkjøpt! Så hvis du liker å sy, designe, være kreativ, bli kjent med folk eller bare vil følge et kall, ikke nøl med å søke kostyme!

Manus

Er du en uhøytidelig person som er glad i å skrive, tulle, kødde og fjase? Da er Manusgruppa noe for deg! Vi skriver alle sketsjene og sangene som brukes i revyen. Det eneste kravet vi har er at du ikke er redd for å by litt på deg selv. Vi ser etter personer med all slags humor. Alt i fra ordspill og tørre vitser til det aller mørkeste av humor. I tillegg til å jobbe med revyens sketsjer og sanger havner du i et veldig sosialt og inkluderende miljø. Etter våre ukentlige møter går turen oftest videre til Samfundet hvor vi nyter et glass vin(eller ti).

Scene

Var du snekker i ditt tidligere liv? Nei? Fortvil ikke! I scenegruppa trenger du ikke kunne noe fra før, men du sitter igjen med mange nye ferdigheter når du er ferdig. Scenegruppa lager rekvisitter, kulisser og er scenearbeidere under forestillingene. I tillegg er du garantert masse nye venner, og det finnes ikke bedre bonding enn praktisk lagarbeid! Scenegruppa jobber jevnt hele året, men får en intensiv periode når revyen nærmer seg. I tillegg får du bidra til et utrolig kult prosjekt og kan nyte den fantastiske følelsen det medbringer når scenen skinner og premieren kjøres i gang! 

Dans

Liker du å bevege deg til musikk? Er du glad i å smile? Bli med i dansegruppen, en allsidig og trivelig gjeng! Vi har hovedansvaret for å få alle på scenen til å bevege seg bra (og i takt med musikken). Det innebærer å idemyldre og lage koreografi, samt være med på flere av sang- og fellesnumrene under forestillingene. Vi har også et eget selvkoreografert dansenummer, hvor vi virkelig får vise oss frem. Tidligere har vi også hatt mindre danseoppvisninger i andre revysammenhenger. Det er ingen krav om tidligere danseerfaring. Så lenge du er motivert og liker å være kreativ, vil jeg høre fra deg! Vi satser på å ha danseøvinger en gang i uken, med litt flere økter når det nærmer seg intensivuken før revypremieren.

Band

Spiller du et instrument så det rister i gulvet og ljomer i veggene hjemme i studentkollektivet ditt? Kunne du tenkt deg å flytte spillinga fra enerommet, og ut på scenen sammen med verdens råeste revyband? Eller kanskje du har spilt proft lenge, og Abakus er kun noe du driver med ved siden av den ekte karrieren din som musiker? Uansett, hvis du kan spille et instrument bør du søke revybandet! Revybandet står for musikken under og mellom numrene. Her går det i alle sjangre. Til å begynne med øver vi for oss selv, men etter hvert får du muligheten til å jobbe på tvers av mange grupper og samarbeide med alle. PS! Revybandet har bruk for alt fra strenger, strykere, blåsere, slagverk, you name it. Uansett hva du spiller oppfordres du til å søke!

Kor

Kor er for deg som er glad i å synge og synes det å stå på en scene er OK+! eller mer! Koret vil hovedsakelig være med på diverse snutter sammen med bandet og på sangnumrene, men vil også være statister dersom det trengs. I koret kan dere leke dere musikalsk og finne kule 2. og 3. stemmer. Kanskje blir dere sykt flinke til å scatte, growle eller jodle? Hvem vet? Det blir uansett gøy og jeg gleder meg til å høre (fra) dere!

Teknikk

Vi hadde laser! Teknikkgruppen er ansvarlig for at alt det flotte som blir fremført på scenen blir presentert for publikum best mulig. Dette gjør vi ved å ha undergrupper i teknikk som jobber med diverse tekniske oppgaver, som Lyd, Lys og Film. Lyd og Lys sørger hovedsaklig for å forbedre opplevelsen av forestillingen, mens Film-gruppen skal gjøre at vi kan nyte årets revy igjen og igjen! Teknikk er helt avhengig av medlemmer, og håper så mange som mulig søker! Det er ingen krav om forkunnskap da vi har gode kurs, og har erfaring med at de fleste lærer seg oppgaven sin godt.

Skuespill

Er du glad i å ha det gøy? Er du glad i å le? Da er skuespill noe for deg! Vi står på en scene og spiller, synger og danser litt, men først og fremst har vi det meget gøy! Det eneste som trengs er at du tør å by på deg selv og at du er villig til å legge inn litt innsats. Som skuespiller kommer du til å jobbe ganske jevnt gjennom hele høst- og vårsemesteret, med en relativt stor mengde arbeid i uka før forestilling. På øvelsene skal vi bli kjent med hverandre, bli flinkere til å improvisere, synge og spille, og prøve ut mange sketsjer. Vi samarbeider også med mange av de andre gruppene og det er en ypperlig mulighet til å bli kjent med mange nye mennesker. Audition er bare hyggelig og jeg gleder meg til å se deg der!