Studentersanger

Lær deg disse og syng med!

De synges under immball, julebord og andre større samlinger av glade studenter!Nu klinger

Nu klinger igjennom den gamle stad, påny en studentersang, og alle mann alle i rekker og rad, svinger opp under begerklang! Og mens borgerne våkner i køia og hører det glade "kang-kang", synger alle mann, alle mann, alle mann, alle mann, alle mann, alle mann ann;

Refreng: Studenter i den gamle stad, ta vare på byens ry! (klapp x2) Husk på at jenter, øl og dram var kjempenes meny. Og faller I alle mann alle, skal det gjalle fra alle mot sky. La'kke byen få ro, men la den få merke det er en studenterby! Og øl og dram, og øl og dram, og øl og dram, og øl og dram.

I denne gamle staden satt så mangen en konge stor, og hadde nok av øl fra fat og piker ved sitt bord. Og de laga bøljer i gata når hjem ifra gildet de fór. Og nu sitter de alle mann alle i valhall og traller til oss i kor:

:/: Refreng :/:

På Elgeseter var det liv i klosteret dag og natt! Der hadde de sin kagge og der hadde de sin skatt. De herjet i Nonnenes gate og rullet og tullet og datt. Og nu skuer de fra himmelen ned og griper sin harpe fatt.

:/: Refreng :/:

(Adagio) Når vi er vandret hen og staden hviler et øyeblikk, (kraftig klapp x2) så kommer våre sønner og tar opp den gamle skikk; En lek mellom muntre butuljer, samt aldri så lit' erotikk. (Accelerando) Også sitter vi i himmelen og stemmer i vår replikk;

:/: Refreng :/:

(Tramp/klapp hele siste refreng) Studenter i den gamle stad, ta vare på byens ry! (markant klapp x2) Husk på at jenter, øl og dram var kjempenes meny. Og faller I alle mann alle, skal det gjalle fra alle mot sky. La'kke byen få ro, men la den få merke det er en studenterby

(INGEN ØL OG DRAM ETTER SISTE REFRENG!)Calypso

Tanken går til den skjønne vår da jeg sang i mannskoret ``Polyfon’‘, til den turne da vi dro avsted med lokaltog fra Trondhjems sentralstasjon.

Refreng: Vi var tyve mann pluss’n Karl Johan (bank x3) beste bass i Norges land. Vi sang og vi lo så hele toget forsto, at vi var sangere på vei til Lundamo.

Jeg satt ned i min togkupé uten tanke for annet enn sangsuksess, men vis à vis, bak en dagsavis satt en pike det var noe særskilt ved.

:/: Refreng :/:

Sangerbror - du vet sikkert hvor jeg til da kun levet for kor og sang. Akk - før vi dro over Skansens bro var jeg fylt av elskov for første gang.

:/: Refreng :/:

Skulle jeg presentere meg? Eller bare prate så kjekt i vei? Oh, onde makt! Da min plan var lagt, gikk hun på toalettet for å sminke seg.

:/: Refreng :/:

Hun kom inn med sitt ferskenkinn, og hun satte seg ned på plassen sin. Vi var på Ler, etter tre kvarter men jeg satt der stum på finalen min.

:/: Refreng :/:

Toget sto på en ensom mo, og jeg glødet av heftig kjærlighet. Min stemmeklang var som lerkesang, da jeg spurte henne hva stedet het.

:/: Refreng :/:

Da, min tro, fikk jeg se det sto på et skilt at dette var Lundamo. Jeg måtte da se å hoppe a’ mens min elskov videre med toget dro.

:/: Refreng :/:Theodor

Jeg elskede sjøen ifra jeg var ung og svømmede om som en sei, faderiorei.

En dag da jeg badet min velskapte kropp, kun bagenden ragede op, faderiorei.

:/: Folk ropte: "Der svømmer en aligator!" Så var det (bank bank) til Theodor. :/:Lambo

Tilskuere synger: Se der står en fyllehund, mine herrer lambo. Sett nu flasken for din munn, mine herrer lambo. Se hvordan den dråpen vanker ned ad halsen på den dranker :/: Lambo, lambo, mine herrer lambo :/: (Repeteres til vedkommende verset er rettet mot har drukket opp)

Dranker synger: Jeg mitt glass utdrukket har, mine herrer lambo. Se der fins ei dråpen kvar, mine herrer lambo. Som bevis der på jeg vender flasken på dens annen ende (Pause mens drankeren vender fysisk glass/flaske el. annet med toppen ned over hodet som bevis.)

Tilskuere synger: Lambo, lambo, mine herrer lambo H*n kunne kunsten h*n var et jævla fyllesvin. Så går vi til nestemann og ser hva hun/han formår.Studenterskaalen

Ååååååååååååååååååååå, dette skal være Abakus sin skål, hurra! Ja dette skal være Abakus sin skål, hurra!

Og skam for den som ikke, Abakus sin skål vil drikke

(det drikkes)

Hurra, hurra, den skålen var bra, hurraaaaaaaaaa.

(Og dersom personen/entiteten det synges for har bursdag/jubileum, føyer vi til: ) Åååååååååååååååååååå, Lenge lenge lenge leve må! Lenge lenge lenge leve må! Og LENGE, LENGE, LEVE MÅ! Skål!Abakusfloka

Nå er det lenge siden Nitten søtti sju NTH var navnet akk, nå er det NTNU Hvis fagene ble daffe og tastaturet lukta svett så tok vi oss en kaffe og fikk Kompjutern på nett

Refreng: Vi tafser på tastaturet så scroller vi opp og ned Vi drikker av visdomsjuret for nå er det jubilé Hvis du kom inn på jentekvoten bare heng deg på En ny sang er på moten og den synger vi på nå

Så kom nitten åtti åtte og vi følte et visst savn Vi skjønte at vi måtte ha oss et nytt navn Idéene var lamme men så – i alkorus så vi en kuleramme og da ble navnet Abakus

:/: Refreng :/:

Nå fester vi som gale og slipper oss helt løs Vi holder et par taler for å virke seriøs. Men før gallaen er over skal vi ha laget fest og nå skåler vi og lover at Abakus er best.

Refreng 2: Vi tafser på tastaturet så scroller vi opp og ned Vi drikker av visdomsjuret for nå er det jubilé Hvis du kom inn på jentekvoten takk for at du ble med En ny sang er på moten og den har vi sunget nå.

Abakusfloka er skrevet av:

  • Olaug Kyoko Namba Østhus,
  • Christian Svehagen
  • Ottar Viken Valvåg

i februar 2002