Forsidebilde til innhold

Case med Visma

Alternativ bedpres

Visma har hatt en sterk vekst siden starten i 1996, og vi er et av selskapene i Norden som vokser raskest. I dag er vi til stede i 32 land i Europa og Latin Amerika, og vi kjøper opp rundt 40 selskaper i året. Dermed må vi stadig tenke på hvilket oppkjøp som bør være Visma sitt neste, og hvilke nye land vi bør entre.

Vi kjører en svært spennende case-konkurranse for både Abakus og Bindeleddet, hvor du får prøve deg på realistiske utfordringer Visma arbeider med🚀 Vår CEO, Merete Hverven, kommer for å høre deres pitcher, og vinnerlaget kåres og mottar premie på bedpres på Lager 11 på ettermiddagen.

Det vil bli servert wraps på case-konkurransen.

Vi håper vi ser DEG!



NB! Dersom du melder deg på denne case-konkurransen får du automatisk plass på bedriftspresentasjonen til Visma på kvelden. Abakus vil ta kontakt for å bekrefte om du ønsker å beholde plassen.



Hvem er Visma?

For noen er Visma navnet som står på lønnsslippen. For andre er skyløsningene våre nøkkelen til verdiskaping i bedriften, mens den daglige lederen kan si at Visma ivaretar IT-sikkerheten. Den røde tråden som forener oss er at vi alle ønsker å forenkle hverdagen til bedrifter – gjennom å levere software i verdensklasse.

Med hovedkontoret vårt i Oslo og vår norske opprinnelse er vi bygget på sterke nordiske verdier, men med arbeidsmuligheter som strekker seg over landegrenser, teknologier og kodespråk, for både offentlig og privat sektor. Vi utvikler software-produkter som folk og bedrifter sårt trenger, dermed vil du kunne gjøre en forskjell både i liten og stor skala.



Informasjon fra Bedkom:

  • Vi minner om at dørene åpner 12:00, ventelisten åpner 12:10 og presentasjonen starter 12:15.

  • I etterkant av arrangementet må dere svare på en obligatorisk spørreundersøkelse her på abakus.no som er anonym ovenfor bedriften. Påfølgende dag klokken 14.30 vil det på abakus.no bli gjort tilgjengelig en spørreundersøkelse som du må svare på for å kunne melde deg på nye arrangementer.



Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere