Content banner

Eksamensforelesning i Diskret Matematikk

Annet

Velkommen til uoffisell eksamesforelesning i Diskret Matematikk søndag 11.desember klokken 12.00 SHARP, altså forelesningen STARTER kl. 1200!❤️

Foreleser blir Jonathan Komada Eriksen

LINK TIL NOTATER😍 https://drive.google.com/file/d/1kihOE6i7WdbBXIJ3CI9BgjgLyoFMNSVN/view

Timeplan ⏱️

Del 1: 12-13

  • Introduksjon, generelt rundt beviser. Oppgaver blir bevise resultater rundt funksjoner, samt induksjonsbevis

Del 2: ca. 13-14:30

  • Tallteori (Alt sammen, målet er å forstå RSA)

Del 3: ca 14:30 - 16

  • Alt fra uke 41 til 43 (Boolske algebraer, 1. ordens logikk, samt tilstandsmaskiner og språk).

Del 4: frem til 17

  • Kombinatorikk + avslutning

Og frykt ikke, det blir flere pauser (fra hel til kvart over, hver time untatt kl 12) hvor man kan strekke på beina eller ta en BeReal som forhåpentligvis plinger under forelesningen, slik at en kan skryte av hvor flinke man er som er på skolen på en søndag😎 Gjerne kom å gå som du vil, men prøv å gjør dette i en av pausene😊

Hjemmelesing (Vil ikke bli gjennomgått som et eget tema, men kan dukke opp i oppgavene som bli gjennomgått på forelesningen)

  • Enkel utsagnslogikk og grunnleggende mengdeteori
  • Relasjoner
  • Grafteori

Her er en liten oppgave som oppvarming for de som ønsker en utfordring! Kanskje det blir en premie til den som klarer å løse den?Fire abakuler skal samarbeide om en diskmat øving på fire oppgaver. Men, de stoler ikke heeeeelt på utregningsevnene til hverandre.

På hvor mange måter kan de fire abakulene fordele øvingen slik at alle gjør to oppgaver hver, på en slik måte at alle oppgaver blir gjort to ganger?

Eksempel:

Ikke gyldig: (Arild gjør oppgave A, C), (Bente gjør oppgave B, D), (Christoffer gjør oppgave A, D) og (Elise gjør oppgave A, C), fordi oppgave A blir gjort 3 ganger, mens B kun blir gjort 1 gang.

Gyldig: (Arild gjør oppgave A, C), (Bente gjør oppgave B, D), (Christoffer gjør oppgave A, B) og (Elise gjør oppgave C, D) er et gyldig oppsett.

Lykke til!!

Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere