image

Kotlin og Spring Boot med Netcompany

Kotlin har vokst frem som et friskt pust i utviklerenes backend-verden de siste årene. Språket, som baserer seg på Java, ble offisielt utgitt i 2016 og har siden blitt svært populært blant flere store internasjonale selskaper. Kotlin er kort fortalt en enklere og mer effektiv måte å skrive Java på. Det er utviklet av JetBrains som også har laget den godt kjente IDE-en IntelliJ. Sammen med Spring Boot, et rammeverk for effektivt og enkelt sette opp en produksjonsklar Java-applikasjon, er veien kort fra idé til ferdig produkt.
Dette er siste del av en kursserie i to deler. I første del gikk vi gjennom grunnleggende programmering med Kotlin, samt at vi kom i gang med å lage et REST-API i Spring Boot. I del to vil det bli mer fokus på Spring Boot. Vi kommer blant annet til å se på persistering, validering, REST-parametere, mm. Vi vil fokusere på å bygge videre på frontenden/klienten som vi startet på i slutten av del 1. Slik får man visualisert arbeidet man utfører på serversiden av applikasjonen på en praktisk måte.
Det er en fordel om man deltok på kurs del 1, men dette er ikke en forutsetning. Vi tar derimot utgangspunkt i at deltakerene har grunnleggende Kotlin-kunnskaper.
Vi avslutter med en Kahoot hvor det vil deles ut en premie til vinneren! Etter kurset busser vi ned til Sot & Sabrura på torvet for god mat og mingling. Det vil bli servert baguetter i starten av kurset.
Man må ha med egen laptop og vi anbefaler å installere følgende på forhånd: Git IntelliJ Node Java 11 Maven
Nedenfor er det listet valgalternativer, og den tvungne tilbakemeldingen må inneholde enten sushibuffet eller valg av burger og tilbehør.
Sushi
  • Sushibuffet
Burgere
  • Sot burger - salat, superdressing, løk, bifftomat & engelsk cheddar
  • Spicy burger - rødlaksjam, grønn jalapenosalsa, mango-habanerodressing, revet isberg og aprikos-harissa
  • Blåmandag burger - karamellisert løk, blåmuggost og jalapenorellish
Tilbehør til burger
  • Fries
  • Søtpotetfries
Informasjon fra Fagkom:
Vi minner om at dørene åpner 17:00, ventelisten åpner 17:10 og presentasjonen starter 1715.
I etterkant av arrangementet må dere svare på en obligatorisk spørreundersøkelse her på abakus.no som er anonym ovenfor bedriften. Påfølgende dag klokken 13.00 vil det på abakus.no bli gjort tilgjengelig en spørreundersøkelse som du må svare på for å kunne melde deg på nye arrangementer.
H3ULOL
BIU
Regler for Abakus' arrangementer

Kommentarer

Vennligst logg inn.