image

Kotlin og Spring Boot med Netcompany

OBS! Legg merke til ny avmeldingsfrist to dager før
Kotlin har vokst frem som et friskt pust i utviklerenes backend-verden de siste årene. Språket, som baserer seg på Java, ble offisielt utgitt i 2016 og har siden blitt svært populært blant flere store internasjonale selskaper. Kotlin er kort fortalt en enklere og mer effektiv måte å skrive Java på. Det er utviklet av JetBrains som også har laget den godt kjente IDE-en IntelliJ. Sammen med Spring Boot, et rammeverk for effektivt og enkelt sette opp en produksjonsklar Java-applikasjon, er veien kort fra idé til ferdig produkt.
Kurset er todelt. Første del vil gi en innføring i Kotlin og Spring Boot med medfølgende oppgaver. Oppgavene i Kotlin vil gi grunnleggende kunnskap om språkets programmeringsprinsipper. Med Spring Boot, sammen med Kotlin, vil vi vise hvor lett det kan være å lage et fungerende REST-API, som leverer innhold til en web-app.
I andre del vil vi gå litt dypere til verks, slik at man kan bli enda bedre kjent med fordelene og mulighetene ved bruk av Kotlin og Spring Boot. Del to baseres på kunnskap fra del én, det er derfor anbefalt at man deltar på begge kursene.
I løpet av kurset vil vi opprette en moderne Spring Boot-applikasjon ved hjelp av Kotlin. Deltakerne vil lære å utvikle en fullverdig backend på samme måte som Netflix og mange andre store selskaper.
Kurset krever ingen forkunnskaper, men det tas utgangspunkt i at man har grunnleggende programmeringsferdigheter.
Vi avslutter del 2 med en oppsummerende Kahoot hvor det vil deles ut premie til vinneren!
Man må ha med egen laptop og vi anbefaler å installere følgende på forhånd:
Git
IntelliJ
Node
Java 11
Maven
Informasjon fra Fagkom:
Vi minner om at dørene åpner 17:00, ventelisten åpner 17:10 og presentasjonen starter 1715.
I etterkant av arrangementet må dere svare på en obligatorisk spørreundersøkelse her på abakus.no som er anonym ovenfor bedriften. Påfølgende dag klokken 13.00 vil det på abakus.no bli gjort tilgjengelig en spørreundersøkelse som du må svare på for å kunne melde deg på nye arrangementer.
H3ULOL
BIU
Regler for Abakus' arrangementer

Kommentarer

Vennligst logg inn.