image

Terminal Talks

Usikker på hvordan man bruker terminal? Trenger du en liten pause fra lesingen for å lære noe gøy? Lyst til å føle deg som en tech-gud?
Du trenger en pause, så legg fra deg pensum og ta med datamaskinen, så lover vi at du kommer til å føle masse mestring, i tillegg til å være mer komfortabel når du starter på sommerjobben!
Kurset blir basics først, så her kan du stille ganske så blank. Når du er ferdig med kurset har du bedre kontroll på blant annet:
  • Terminalen som verdens fyldigste verktøykasse
  • Du kan ting som navigering, skaping, sletting og flytting av filer, pakkemanagers, søking, rettigheter osv osv..
  • Kommandoer som gjør deg effektiv!
I tillegg ønsker vi å motivere til videre utvikling av egen kompetanse i terminalen, så foredragsholderne kommer underveis til å vise fram hvordan de som lever og puster terminal får ting gjort, som inspirasjon til hvor flink man kan bli!
Stay tuned for opdateringer når dagen nærmer seg!
Forberedelser:
Under kurset skal vi jobbe på ditt eget hjemmeområde på ntnu! Vi kommer til å ssh'e inn på ditt område på NTNU-serveren, dette må du sjekke at virker før du kommer på kurset ved å kjøre kommandoen
ssh <ntnu-brukernavn>@login.stud.ntnu.no
Eksempel: thomaul@login.stud.ntnu.no
og logg inn med feide-passordet ditt!
Om du ikke er kjent med ssh, så er ikke det farlig! Er du på Windows anbefaler vi å laste ned for eksempel git-bash, da får du en kjekk terminal or ssh klar med på kjøpet.
https://git-scm.com/downloads
Problemer? Send mail til thomas.ulvoen@gmail.com eller send en melding til thomasu på abakus-slacken
H3ULOL
BIU
Regler for Abakus' arrangementer

Kommentarer

Vennligst logg inn.