Content banner

Schibsted

Kurs

Liker du Java, men synes du ting fort blir litt tungvint, repetitivt og mange kodelinjer? Er du glad i enkelheten og fleksibiliteten til JavaScript eller Python, men savner typesikkerheten til Java? Hva med funksjonell programmering? Er det noe man trenger, eller er det kun av teoretisk interesse?



På denne workshopen vil vi gi en introduksjon til Scala, et JVM-basert språk som gir deg både i pose og sekk. Scala er både objektorientert og funksjonelt, og gir deg mulighet til å uttrykke kode på en konsis, elegant og typesikker måte.



Om kurset:

Vi begynner workshopen med en grunnleggende gjennomgang av syntaks, konsepter, typer og uttrykk. Vi går så igjennom metoder og funksjoner, og tar en titt på Collections-pakken/(biblioteket) (List og Map). Til slutt tar vi en nærmere titt på funksjonell programmering, hvordan dette kan hjelpe oss med å skrive bedre kode, og hvilke konstruksjoner som finnes i Scala for å la oss programmere i funksjonell stil.



Vi får bare så vidt rørt ved overflaten til Scala i løpet av denne sesjonen. Målet er ikke å gjøre dere til Scala-eksperter, men å gi litt inspirasjon og starthjelp som vil være til god hjelp for de som ønsker å utforske språket videre. Kanskje vil du ta det i bruk til neste øving eller hobbyprosjekt?



Vi ønsker at deltakerne skal ha satt opp følgende i forkant av kurset:



IntelliJ med Scala-plugin (instruksjoner: http://scala-lang.org/documentation/getting-started-intellij-track/getting-started-with-scala-in-intellij.html )

Scala REPL (https://scala-lang.org/download/install.html). Alternativt kan man bruke Scastie i nettleseren (https://scastie.scala-lang.org/ )

Ferdig oppsatt workshop-prosjekt i IntelliJ

- git clone https://github.com/fredriv/scala-workshop

- Åpne scala-workshop/build.gradle som prosjekt (ikke som fil).

- For å sjekke at alt fungerer, forsøk å kjøre testene til Exercise_1_Basics og se at de ikke passerer. Du kan gjøre dette ved å høyreklikke på filen og trykk Run ‘Exercise_1_Basics’.

Dersom du ikke ønsker eller får til å bruke IntelliJ, kan du bruke Gradle direkte. Dette krever ingen installasjon, da det er en del av prosjektet. Testene kjøres da med ./gradlew test.



Vi har forståelse for at noe av dette kan være vanskelig og knotete, så ta kontakt med Håkon på hakon.amdal@schibsted.com dersom du trenger hjelp.



Om Schibsted:

Mange av dere kjenner kanskje ikke så godt til Schibsted, men vi regner med at dere har et forhold til FINN, VG og Aftenposten? Hva med Prisjakt, Lendo og Morgenlevering? Schibsted eier nemlig disse og mange andre tilsvarende selskaper i hele verden, og kan skryte på seg en brukermasse av ca. 200 millioner månedlige brukere globalt. Som teknolog i Schibsted får du muligheten med å jobbe med løsninger, komponenter, tjenester og infrastruktur som favner over alle disse rundt hundre selskapene. Vi har tekniske team innen alt fra sikkerhet, infrastruktur, data, analyse, eksperimentering, tracking, personvern, innlogging, meldingstjenester, med mer - Alle er på utkikk etter flinke mennesker å ansette.



Sist, men ikke minst, så er det ingen tilfeldighet at Schibsted kommer til Abakus for å snakke om akkurat Scala. Mange team i selskapet bruker Scala hver dag for å implementere og drifte skalerbare og effektive tjenester i produksjon.



Bespisning og mingling:

Under kurset vil det serveres sushi og pizza, før vi kjører til Habitat for en hyggelig avslutning på kvelden.



Fagkom minner om at dørene åpner kl. 16.00, ventelisten åpner 16:10 og kurset starter kl. 16.15.



Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere