Content cover photo

Abakus har fått ny varslingsportal

Skrevet av Karen Hompland 31. okt. 2023 kl. 16:39

Har du sett, hørt eller opplevd noe du ønsker å melde fra om? På https://avvik.abakus.no kan man enkelt og sikkert melde fra om alle slags hendelser, enten anonymt eller med navn. 

Failed to load image...

Varslingsportalen finner du i menyen oppe til høyre på abakus.no eller via avvik.abakus.no

Det er viktig for oss at Abakus har en sikker plattform hvor man kan melde fra og ha en trygg og god dialog for å ivareta varsler og løse potensielle saker. Alt av saksgang og hvem som åpner ulike varslingssaker loggføres i systemet. Systemet er eksternt og leveres av https://mittvarsel.no/. Det er tilpasset Arbeidsmiljøloven, GDPR, likestillings- og diskrimineringsloven, og all informasjon er kryptert.

Det er Baksida-prosjektet i backup som har ansvar for varslingsportalen i samarbeid med Hovedstyret. Dersom man vil varsle om noe kan man om ønskelig velge saksbehandler, da er det kun valgt saksbehandler som får tilgang til varselet. Dersom man ikke velger en saksbehandler vil alle administratorer bli gjort oppmerksomme på varselet og ta hånd om videre saksgang ved å tildele en saksbehandler.

Saksbehandlerne er medlemmer av Hovedstyret og de ansvarlige for Baksida-prosjektet. Per oktober 2023 er dette: Henriette Bjørheim, Maria Hurtado Beisvåg, Kristoffer Wetterhus, Elena Willmann, Maria Karlsen, Mona Helness, Thea Slemdal Bergersen og Karen Hompland. Saksbehandlerne i systemet vil bli oppdatert når nytt hovedstyre velges og når de ansvarlige for Baksida-prosjektet endres. Det er kun abakusleder og hovedansvarlig for Baksida som har administratorrettigheter i systemet. Alle saksbehandlere og administratorer har skrevet under på taushetserklæring knyttet til informasjon man får tilgang til via varslingsportalen og eventuell påfølgende saksgang. 

Du kan velge å være anonym. Du vil da få tildelt et brukernavn og passord slik at du på et senere tidspunkt kan logge deg på for å kommunisere med saksbehandler. Du kan være anonym så lenge du selv ønsker. Som anonym kan du få tilsendt brukernavn og passord på SMS eller e-post, og det er ikke mulig å spore deg etterpå.

MittVarsel har også en brukerveiledning for varslingsportalsystemet som forklarer ulike punkter og roller i systemet mer detaljert - gjerne ta en titt.

Vi minner om at man også har et kontaktskjema for å nå Abakus sine komiteer, revyen eller Hovedstyret, enten du har spørsmål, tilbakemeldinger, eller bare ønsker å dele informasjon med oss. 

Dersom du har noen spørsmål om varslingsportalen svarer vi gjerne på spørsmål. Baksida-prosjektet kan nås på baksida@abakus.no.

10
:fist:
❤️
9
:heart:

Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere