Content banner
Skrevet av Magnus Hanesand 22. mars 2023 kl. 09:36

Når prisene på strøm, mat og alt annet vi trenger her i livet stiger høyt opp i skyene, er studentens viktigste problem naturligvis å finne ut hvordan man fortsatt kan drikke seg sanseløs hver dag man kan. Her er tipsene og triksene man trenger om man både er glad i pils og lommeboka

Mandag

Mandag er en utfordrende dag å dra ut på, ettersom mange utesteder og barer i byen holder stengt. Samfundet holder åpent hver dag hele uka, men søndag til tirsdag holder de kun åpent til 23:00. Til gjengjeld er pils til 69 kroner helt innafor. 

Den Gode Nabo på Bakklandet holder åpent to timer lenger, til 01:00, men selv med studentpris er pilsen 85 kroner her. 

Restauranter pleier ikke være stedene med billigst pils, men om man er både sulten og tørst har Super Hero Burger og Super Hero Pizza både billig pils og åpent til 22:00.

Til slutt har vi Heidi’s Bier Bar på Solsiden, som hver eneste dag i uka holder åpent til 02:00 og gir deg OK drikkepriser og gratis inngang om man har Rekom-klistremerket man kan få gjennom Abakus.

Tirsdag

På tirsdag åpner Bar Circus i Olav Tryggvasons gate 27. Det er kanskje litt trangt, men tirsdag til og med søndag er det gratis inngang, pils til 55 kroner og Hiroshima (absint, Jäger og Red Bull) til 125 kroner hele kvelden frem til 02:30.



Om man ønsker en litt roligere kveld, kan man ta turen til Raus i Nordre Gate 21. Rett ovenfor Studio 26 og Downtown får man, kun på tirsdager, drinker til 89 kroner. Her gjelder det å bestille bord i forkant eller å komme tidlig, for her blir det fort fullt. Raus holder også åpent til 02:30

Samfundet har de samme prisene og åpningstidene på tirsdager som på mandager.

Onsdag

Samfundet er stedet å være på onsdager. Vinonsdag er stikkordet her, men selv om det er vinflaskene man får billig, er 69 kroner pilsen heller ikke halvgærent. Også her blir det fort fullt, så kom tidlig. Til gjengjeld holder de åpent til 01:00 på onsdager.

Også i dag er Bar Circus åpent, som kan være noe å vurdere om man syns Samfundet blir for tamt når Klubben og Bodegaen er stengt.

Torsdag

På torsdager begynner mulighetene virkelig å komme. Torsdag er dagen for å dra på Downtown, velkjent for sin DT-torsdag. 59 kroner for en pils er så bra man får det i en klubb på denne størrelsen, åpent til 02:30.

På Samfundet er det bayertorsdag eller Edgar-torsdag – kjært barn har mange navn. Pilsen er stadig 69 kroner, stengetid stadig 01:00, men med litt bingo eller quiz byr en torsdag på Edgar ofte på god underholdning i tillegg til eget selskap (det være venner eller tankene dine). 

På Barmuda på Solsiden får man en 0,33-pils til 50 kroner (tilsvarende 60 kroner for en 0,4) med Abakus-klistremerke. Barmuda holder åpent til 02:00 hele uken unntatt mandager.

Lokal Bar i Dronningens gate 12 kjører konseptet Tørstere Torsdag, med både student- og torsdagsrabatt på både øl og vin. De holder åpent helt til 01:30.

Fredag og lørdag

I helgedagene er omtrent alt du kan tenke deg åpent til 02:00 eller 02:30. TAG, i samme kvartal som Circus, har gratis inngang, slik alle Rekom-utestedene også har med Rekom-klistremerket vårt – det vil si Heidi’s, Kokomo og The Mint. 

På Samfundet er alle lokalene åpne og pilsen er 75 kroner. I helgene er dette omtrent det billigste man får, med Circus som det hederlige unntaket.

Søndag

På søndager er det naturligvis cava som gjelder, så da er det bare ett alternativ – billig cava på Barmuda. 179 kroner flasken.

NB: Priser endrer seg hele tiden, og kunnskapsgrunnlaget til skribenten kan være utdatert. Er noen priser feil? Send tips til readme@abakus.no.

🍻
17
:beers:
🍷
15
:wine_glass:
🥂
14
:clinking_glasses:
🍾
14
:champagne:

Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere