Content banner
Skrevet av Iver Ringheim 1. mars 2023 kl. 14:29

Hvis du fulgte med på abakus.no for noen uker siden, så fikk du kanskje med deg at det var påmelding for noe som heter Catch IDI. Som du kanskje skjønner så er dette et arrangement IDI arrangerer, så alle dere komtekere får dessverre ikke deltatt. Men hva gjør man egentlig på Catch IDI? Hvorfor burde man dra på Catch IDI? Og hva vil det egentlig si å «catche» IDI? Hvis du trenger svar på disse spørsmålene så har jeg, heldigvis for deg, dokumentert min deltagelse på årets Catch IDI.

Da jeg møtte opp på Clarion sto det allerede fremme et stort utvalg av småretter. Utvalget besto blant annet av smoothieshot, chiapudding, muslibar, og marengs. Etter en halvtime med mingling bar veien videre inn i konferansesalen, hvor det var satt ut et flere titalls antall langbord. Da alle hadde slått seg til ro, kom instituttleder ut på scenen og holdt en presentasjon om IDI. Den inneholdt mange fakta jeg har hørt tusen ganger før, og glemt like mange ganger (og som jeg kommer til å glemme denne gangen også). Kan du si meg hvor mange studenter og ansatte IDI har uten å søke det opp? Nei, tenkte meg det.



Failed to load image...

En god start på dagen!



Failed to load image...

Noen ganger må man prøve alt.

Etter at instituttleder hadde brukt opp sin scenetid, var det tid for «Talks». Det er her «catchingen» kommer inn, for poenget er å catche opp på hva IDI egentlig driver med når det kommer til forskning. Årets temaer innebar AI og Ph.D hos IDI. Her er noen gode kunnskaper jeg satt igjen med etter å ha hørt på:

  1. AI

    1. Lineær regresjon = maskinlæring

      1. Hvis du er uenig er du ikke woke

    2. Maskinlæring i dag er alt for lite bærekraftig i henhold til miljøet

  2. Ph.D

    1. Det finnes muligheter for å ta doktorgrad gjennom IDI

    2. Jeg ble introdusert for konseptet yottabyte (1024 byte)

    3. Den tredje beste jobb i verden er enten professor eller fisker, foreløpig ubestemt



Da klokken bikket 13 var det tid for lunsj. Utvalget besto blant annet av cæsarsalat, poké-bolle, sandwich, og sjokolademousse. For meg som hadde lyst til å prøve ut alt ble det nesten litt for mye mat, men jeg fikk jobbet meg gjennom det. Etter lunsj var det klart for lyntaler. Dette var også en del av dagens «IDI catching», og disse lyntalene gikk mer inn på litt nisje sider av IDIs fagområder. De foregikk i paralleller fordelt på flere mindre saler. Hvis man velger hva man deltar på litt smart, så kan man høre om veldig interessante konsepter. Noen av høydepunktene inkluderte datamaskiner bygget på nanomagneter istedenfor transistorer, hva man kan skrive AI-master om, og den norske versjonen av ChatGPT.



Failed to load image...

Noen ganger et utvalget så bra at man ender å spise alt samtidig.



Den faglige delen av konferansen ble avsluttet med en Kahoot som skulle oppsummere dagen, hvor vinnerpremien var en reMarkable. Personlig endte jeg på en solid 205. plass, men jeg kunne trøste meg med alle Kahoot-navnene av toppkvalitet. Mine favoritter inkluderer «Brede Hofter», «Alf inge fan #4» og «KristikaSkybar?» 

Etter Kahooten hadde vi to timer hvor vi ble fortalt: «dere kan gjøre det dere vil». Så naturligvis var den første ideen mine medstudenter og jeg fikk, å dra innom REMA 1000, kjøpe en enhet hver av BARE ØL, og gå ned til brygga og drikke. Dette er kanskje en av de beste ideene vi noensinne har hatt. Etter at alle hadde dunket pilsen på 15 minutter, bar turen tilbake til REMA 1000 for å prøve å vinne i pantelotteriet. Det ble dessverre ingen gevinst denne gangen, men vi prøver igjen neste år.



Failed to load image...

Ut på eventyr.

Da klokken ble 17:45 ble det satt frem aperitiff til middagen. Det var i utgangspunktet én aperitiff til hver, så som et lovlydig medlem av vårt samfunn forsynte jeg meg kun én gang (kanskje tre). Ettersom man bare hadde 15 minutter på drikke en (eller tre) gikk folkemengden fra å være en mengde slitne og trøtte IDI-catchere, til en gjeng brisne og overenergiske studenter. Klokken 18:00 åpnet slusene og vi strømmet inn i spisesalen, klare for en deilig middag etter en lang dag.



Failed to load image...

Resultatet av konseptet «en aperitiff hver».

Middagen kom til perfekt tidspunkt. Jeg hadde rukket å bli akkurat sulten nok til at jeg kunne sluke i meg en haug med mat, men likevel ikke så sulten at jeg gikk i sparemodus. Forretten besto av kveite og rogn, pluss noe «fancy» , som jeg aldri kommer til å klare å gjengi navnet på. Hovedretten besto av et stort kjøttstykke, med gourmét potetmos og en supergod saus. For dere vegetarianere der ute, frykt ikke, vegetaralternativet hadde ved denne anledningen sine egne likestilte retter, i motsetning til visse andre anledninger (*kremt*, julebord). Eneste man måtte leve med var at man fikk et ark hvor det stod at man var «spesiell», tolk det som du vil. Til dessert ble det servert sitronterte, noe som ikke falt helt i smak hos meg, men som mine medstudenter nøt med et smil om munnen. Jeg må jo ikke glemme å nevne drikken. Man fikk både et glass hvitvin og et glass rødvin. Ta dette med en klype salt, for jeg er en skikkelig vin-noob, men jeg synes vinen smakte veldig godt. Hvis du ikke hadde fått nok alkohol i blodet så var det mulig å kjøpe øl i baren, men dette var som en skulle tro: dyrt.

Slik var altså min dag på Catch IDI. Dette er noe jeg vil anbefale alle å oppleve å delta på. Ikke bare får man litt bedre innsikt i hva IDI er, men det er også en super mulighet til å bare sosialisere og ha det gøy sammen med studenter innenfor samme studieretning. På Catch IDI havner man i en egen sinnstilstand, som gjør at klokken går fra 11:00 til 23:00 på null komma niks. Meld dere på neste år så kanskje dere får «catchet IDI» dere også.

🤩
16
:star_struck:
🤖
8
:robot:
🥂
3
:clinking_glasses:
🤠
1
:cowboy_hat_face:
💸
1
:money_with_wings:

Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere