image
Skrevet av Ingrid Sørensen6. sep. 2021 kl. 09:02

Søk abakusrevyen her: abakusrevyen.no

Har du lyst til å lage tidenes show på Byscenen den 3 og 4 Mars? Har du lyst til å skape minner for livet sammen andre flinke, morsomme og hyggelige abakuler? Da må du søke Abakusrevyen. Det er mulig å søke på så mange grupper som du vil, så ikke vær beskjeden! ;)

Om du har noe spørsmål, er det bare å ta kontakt på epost: revy@abakus.no

Søknader åpner idag og det er søknadsfrist 17.september.StemningsGjengen (a.k.a Sosial)

Er du en blid og engasjert person? Liker du å dra i gang en skikkelig fest eller lage rolig stemning? Da er StemningsGjengen helt perfekt for deg! Vår oppgave i revyen er å arrangere alt av festligheter og sosiale arrangementer. Vi sørger for at stemningen alltid er på topp, og at det skal bli ekstra gøy for alle å være med i revyen! I tillegg til å være drivkraften bak en fantastisk sosial opplevelse, står vi også for det kulinariske. Vi lager nemlig mat og står for snacks under arbeidsuka før premieren. Det beste med revy er alle vennene og samholdet du får, og vi trenger derfor DEG til å bli med og lage god stemning!Revybandet

Spiller du et instrument så det rister i gulvet og ljomer i veggene hjemme i studentkollektivet ditt? Kunne du tenkt deg å flytte spillinga fra enerommet, og ut på scenen sammen med verdens råeste revyband? Eller kanskje du har spilt proft lenge, og Abakus er kun noe du driver med ved siden av den ekte karrieren din som musiker? Uansett, hvis du kan spille et instrument bør du søke revybandet!

Revybandet står for musikken under og mellom numrene, og her går det i alle sjangre. Som bandmedlem har du også sjansen til å bli med å velge og arrangere sangene som blir brukt.

PS! Revybandet har bruk for alt fra strenger, strykere, blåsere, slagverk, you name it. Uansett hva du spiller oppfordres du til å søke!

 

Koret

Kor er for deg som er glad i å synge og synes det å stå på en scene er OK+! eller mer! Koret vil hovedsakelig være en del av bandet, og skal synge med på diverse snutter og sangnumrene. I koret kommer vi til å leke oss musikalsk og finne noen kule 2. og 3. stemmer slik at revyen høres nice ut. Kanskje vi skal spesialisere oss på å scatte, growle eller jodle? Hvem vet? Det blir uansett gøy og jeg gleder meg til å høre (fra) dere!

 

Scene

Er du en kreativ sjel som liker å bygge og lage ting med hendene? Da er sceneruppa noe for deg! Her trenger du ikke å kunne noe fra før, men du sitter igjen med mange nye ferdigheter når du er ferdig.

Vi jobber med å lage rekvisitter og kulisser som skal brukes av hele revyen, og fungerer som scenearbeidere under forestillingene. Du får også muligheten til å lage lysskiltet som er selve ansiktet til revyen. I scenegruppa får du være med på hele prosessen fra skisse til byggverk. I tillegg er du garantert masse nye venner, og det finnes ikke bedre bonding enn praktisk lagarbeid!

Scenegruppa jobber jevnt hele året, men får en intensiv periode når revyen nærmer seg. I tillegg får du bidra til et utrolig kult prosjekt og kan nyte den fantastiske følelsen det medbringer når scenen skinner og premieren kjøres i gang!

 

Teknikk

Har du noensinne lurt på hvordan en revy ser ut bak kulissene? Er du nysgjerrig på hvordan lyd og lys kan påvirke opplevelsen publikum har av en forestilling? Frykt ikke, da har du nemlig funnet din perfekte gruppe i revyen, nemlig Teknikk!

Teknikkgruppen har hovedansvar for å styre alt det tekniske under revyen, og jobber aktivt under alle forestillinger. Vi har tre undergrupper i teknikk: lyd, lys og film. Lyd og lys styrer alt av lyd og lyseffekter under forestillingen, mens film sørger for å filme revyen (med ganske dyre kameraer!), redigere den, og legge den ut på YouTube senere. Filmgruppen var i 2021 med på å streame revyen til YouTube, og tanken er å potensielt få til dette til i 2022 også! Filmgruppen er også med på å filme og redigere promofilm til revyen. Dette gjør at hver tekniker har et veldig stort ansvar under hver forestilling, fordi man er aktivt med på å påvirke både det publikum ser og hører under enhver forestilling. I mine øyne gjør dette at teknikk-vervet blir utrolig mye mer spennende og givende! <3

Teknikk er helt avhengig av medlemmer i gruppen, så jeg håper at mange av dere vil søke! Det er absolutt ingen krav om forkunnskap, vi skal sørge for både gode kurs og oppfølging gjennom hele året. Erfaring viser også at de fleste blir veldig gode på oppgaven sin etter revyperioden er over, og mange av disse kommer i tillegg inn med null forkunnskaper!

Gleder meg til å treffe deg på intervju! <3

 

Dans

Liker du å bevege deg til musikk? Bli med i dansegruppen, en allsidig og hyggelig gjeng! Det er vi som har ansvaret for å lage koreografi til revyen, og sørge for at alle beveger seg (noenlunde) i takt. På forestillingene får vi vår velfortjente scenetid under flere av sang- og fellesnumrene, for ikke å glemme at vi har vårt eget selvkoreograferte dansenummer der vi virkelig får vise oss frem. Gjennom året hender det også at vi har mindre danseoppvisninger i andre revysammenhenger. Du trenger ingen tidligere danseerfaring for å søke – det viktigste er at du er motivert og liker å være kreativ. Ser frem til å høre fra deg!

  

Manus

Er du en uhøytidelig person som er glad i å skrive, tulle, kødde og fjase? Da er Manusgruppa noe for deg! Vi skriver sketsjene og sangene som brukes i revyen. Du trenger ingen tidligere erfaring, men det er fint om du tør å by på deg selv! Vi trenger all slags humor, alt fra ordspill, tørre vitser eller den aller mørkeste humor. I tillegg til å jobbe med revyens sketsjer og sanger, er manusgruppa et veldig sosialt og inkluderende miljø. Vi møtes som regel en gang i uka for å skrive i 2-3 timer, og etter møtet går turen som oftest til Samfundet for å gjøre noe sosialt sammen!

 

Kostyme

Hva synes du om å kunne bidra til at alle på scenen helst er påkledd? Gira? Flott, da er jo kostyme midt i blinken! For i denne gjengen, uansett om du kan noe om å sy eller ei bidrar vi med å klargjøre alt som trengs for at scenens aktører skal ha på noe som passer deres roller. Det trengs ingen forkunnskaper for å bli med, bare flott hvis du gjennom kostyme får lært noe nytt! Kostyme står også for sminke og kostymeskift av skuespillere backstage, og ikke minst at det er her selveste grunnkostymet planlegges og lages. Kostyme er også en god mulighet til å møte andre, da det legges opp til at gruppa skal sy sammen og lære av hverandre. Blir enda mer sying med gruppa når revyen nærmer seg og kostymes arbeid settes i gang på høygir.

Så om du bare er helt gira på tekstil, har en kreativ sjel eller bare bli kjent med nye, ta opp tråden og søk kostyme da vel!

 

Kostymesjef

Er du helt på knærne etter å bli med i kostyme, men samtidig ha litt mer ansvar enn de andre på gruppa? Synes du revystyret høres spennende ut? Da er kanskje kostymesjef den rette stillingen for deg! Ikke bare er du med gruppa og sy, men du står for gruppas link til styret, og ansvaret for planlegging av kostymemøter, legge opp til sying og innkjøp og det sosiale på gruppa. Du får også det siste ordet når det gjelder avgjørelser innad i gruppa, men har samtidig et ansvar over at alle føler seg velkomne og inkludert. Man må heller ikke være redd for å sette grenser der man ser det nødvendig, spesielt om manus skulle komme med noe helt banalt (men heller ikke undervurder gruppas ferdigheter!). Ikke minst blir man bedre kjent med sjefene på tvers av gruppene!

 

PR

Uten publikum blir ikke revyen helt den samme, og det er nettopp vi i PR som har ansvaret for å markedsføre revyen slik at salen fylles av mennesker i mars. Om du brenner for sosiale medier, har lyst til å lage logo, plakater, filmer, intervjue eller kanskje har en helt ny og kul ide for promotering av revyen er PR plassen for deg. Vi jobber jevnt både høsten og våren og får masse tid til å bli godt kjent med hverandre, både gjennom arbeid og sosiale arrangementer! Synes du noe av dette virker gøy håper jeg vi møtes på intervju!

 

Skuespill

Er du glad i å ha det gøy? Trives du på scenen? Da er skuespill noe for deg! Vi står på en scene og spiller, synger og danser, men først og fremst har vi det kjempegøy! Det eneste som trengs er mye motivasjon og at du tør å by på deg selv. Som skuespiller kommer du til å jobbe ganske jevnt gjennom hele høst- og vårsemesteret, med en relativt stor mengde arbeid i ukene før forestilling. På øvelsene skal vi bli kjent med hverandre, bli flinkere til å improvisere, synge og spille, og prøve ut mange sketsjer. Vi samarbeider også med mange av de andre gruppene og det er en ypperlig mulighet til å bli kjent med mange nye mennesker. Audition er bare hyggelig og vi gleder oss til å se deg!

Kommentarer

Vennligst logg inn.