image
Skrevet av Peder Smith28. apr. 2020 kl. 12:15

NOTE: Dette innlegget ble skrevet før hverdagen vår tok en brå vending 💔Italia og Milano er et av stedene i Europa som ble tidligst og hardest rammet av korona. 21. februar var dagen det første tilfellet ble oppdaget og de neste ukene ble det innført flere tiltak for å hindre smitte. Universitetet var et av de første stedene som måtte stenge, og de flyttet derfor all undervisning online. De to første ukene opplevdes ikke situasjonen så veldig alvorlig, for butikker, restauranter og kafeer kunne holde åpent omtrent som før. Men, etter to uker begynte dødstallene å stige ekstremt, og Giuseppe Conte (Italias statsminister) bestemte derfor for å innføre portforbud i vår region (og senere hele Italia). Janine og Ida bestemte seg derfor for at det var på tide å komme seg tilbake til Norge, da situasjonen begynte å bli litt ubehagelig. Cathrine var hjemme i Norge og Frikk lekte globetrotter på denne tiden, og fikk egentlig ikke med seg noe av situasjonen i Italia. Nå er alle tilbake på norsk jord og har forelesninger over Teams (som resten av Norge). Vi blir tatt veldig godt vare på av universitetet vårt i Milano og får mail hver eneste kveld med oppdateringer. Hva som skjer med eksamener til sommeren er fortsatt litt uvisst, men vi har troen på at det skal ordne seg med en digital løsning. NOTE2: Det ordnet seg med eksamener! Vi fikk tatt alle eksamener digitalt og har kommet oss fint igjennom det alle samme <3 <3

🇮🇹 Ciao a tutti 🇮🇹

Siamo Yanina (Janine), Catherina (Cathrine), Frrric (Frikk) e Ida (Ida), e abitiamo a Milano.

Nok italiensk for i dag.

Vi går fjerde klasse data og, som du kanskje skjønte fra setningen over, så er vi på utveksling i Milano dette året.

Vi startet utvekslingsåret med å svi av alle pengene vi tjente i løpet av sommeren på en 3 uker lang ferie ☀️Ikke veldig smart, men veldig gøy og fortjent! Vi fikk vært turister i Roma, Napoli, Amalfikysten, Portofino, Santa Margherita og Nettuno ❤️ Der fikk vi besøkt noen av de aller mest instagram-vennlige stedene Italia har å by på. Vi jobbet også hardt med å ta igjen den tapte brunfargen fra en kontor-sommer uten mye dagslys. Dette ble ikke like vellykket som vi hadde håpet på.

Failed to load image...


Failed to load image...I midten av september startet semesteret på Politecnico di Milano, men dagene gikk mest til å utforske vår nye hjemby, drikke god vin og spise deilig italiensk mat. Vi har blitt veldig glade i rødvin og Ida og Cathrine har blitt influencere på Vivino 🍷. Her er noen av våre favoritter (bør nevnes at ingen av disse koster mer enn en Corona på Bunnpris og er vurdert under påvirket tilstand, så vi står ikke inne for om de er gode eller ikke):

Failed to load image...I løpet av de snart seks månedene vi har vært i Milano har vi blitt veldig glade i denne fasjonable byen (anbefaler alle å ta seg en tur). Vi føler oss tidvis litt underdressed når vi ser alle italienske damer og bestemødre som går i 5cm+ høye hæler til alle døgnets tider. Denne trenden har vi tenkt å ta med oss til Trondheim, be prepared Realfagsbygget 😉Som de ekte milaneserne vi har blitt, har vi selvfølgelig også vært på San Siro flere ganger.

Failed to load image...Milano er også en utmerket by for å dra på utflukter, med masse kule steder en kort togtur unna. Vi har vært på dagsturer til blant annet Comosjøen, Bergamo og Verona. Comosjøen er foreløpig en favoritt, og vi gleder oss masse til flere fjellturer, bading og kjendis-spotting der denne våren ( RIP 😢) . Vi har også vært på fjellturer i pre-Alpene med overnatting på Rifugio (aka DNT-hytte), klatret bratte fjellvegger, besteget flere 2500-meters topper og sett vakre stjernehimler.

Failed to load image...Sammen med flere andre fra NTNU har vi vært på vintur til Chianti i Toscana. Her bodde vi i en villa midt blant druerankene. Vi var på vinsmaking og olivenolje- og kastanjefestival. Vingården vi var på var en av de høyestliggende vingårdene i Toscana der de kun lagde økologisk vin. Vi smakte på masse forskjellig vin i diverse prisklasser og fikk en aristokratisk opplevelse. Vinene hadde visstnok hint av soysauce, red berries og leather, men favorittaromaen vår var tomatskall. Kan også meddele at vin + svingete veier + dårlig tid er en uslåelig god kombo. #desomvetdevet.

Failed to load image...Så kommer det du har ventet på: Skole

Politecnico di Milano er en av de bedre ingeniørskolene i Europa, og vi har måttet ha 6 fag per semester i stedet for 4 som man ofte har på NTNU. Sånn ca alle data-fagene gir kun 5 studiepoeng, så det har vært litt mer jobb enn vi hadde forventet. Foreleserne her er veldig flinke og fagene er mye mer oppdatert til arbeidslivet enn de er på NTNU. Mange av klassene er også ganske mye mindre, noe som gjør at man får et personlig forhold til flere av foreleserne. Dette kommer godt med siden eksamen ikke er anonym. Karakterene du får er tilgjengelig for de andre i klassen, i tillegg til at muntlig eksamen gjøres foran alle i klassen.

Da vi kom til Milano, møtte vi en skuffende hovedbygning som så helt lik ut som Galtvort: kledd i stillas. Det samme gjaldt treningssenteret på skolen: under oppussing. Utenom dette kan kantinen by på utsøkt cappucino til 9kr, pizza og piadine. Matbodene utenfor skolen har alt du måtte ønske deg, inkludert Aperol Spritz til 30kr som kommer godt med etter en kjip opplevelse på eksamen 😄

Failed to load image...Eksamensperiodene er i januar-februar, og juni-juli, og man har to forsøk til å ta eksamen ila hver eksamensperiode. Denne perioden tok vi alle eksamenene i januar, og får da 1 mnd. ferie frem til neste semester begynner i slutten av februar, hvis vi står da 😄

Bo

Vi tre jentene bor sammen i en AirBnB-leilighet ganske nærme skolen med to soverom. Vi bytter på å dele rom og det har gått veldig bra. Frikk bor i kollektiv med andre utvekslingsstudenter fra flere land. Det er litt dyrt å leie her, men Erasmus got our back 😄En gang i uken er det et fantastisk marked i gatene utenfor der vi bor, med alt av frukt, grønt, oster, levende fisk, og spekemat til rimelige priser.

Failed to load image...En gang i året arrangeres ANSA (organisasjon for norske studenter i utlandet) vinterleker, som er veldig populært å være med for studenter som studerer rundt om i sentral-europa. I år var disse i Zermatt, som er en 4 timers togtur fra Milano. Mange norske studenter fra flere steder i Europa møttes for 3-dager med skikjøring, vinterleker og afterski i strålende forhold. Her fikk vi erfare hvor godt vi har det i Milano, mtp de store prisforskjellene det er i Sveits og Italia. Dermed tok det ikke lange tiden før vi tok første mulige gondol fra Zermatt til Cervinia (Italia) for å nyte en etterlengtet lunsj med Peroni og pasta i solsteken før vi tok gondolen tilbake til Sveits igjen for vinterleker og afterski. Denne turen anbefales å være med på for alle som har mulighet, uansett hvor i Europa du er på utveksling!

Failed to load image...


Failed to load image...Ciao Ciao!!!

Hvis det er noe du lurer på angående Milano, Italia (eller italiensk vin og pasta) er det bare å ta kontakt med oss på Facebook, Slack eller mail (helene.janine.stang@gmail.com, cathrineakreaas@gmail.com, ida.enholm@gmail.com, frikk.hald.andersen@gmail.com).

- Janine Stang, Cathrine Akre-Aas, Frikk Hald Andersen, Ida Merete Enholm

:wine_glass:
🍷
15
:it:
🇮🇹
8
:partying:
🥳
4
:star_struck:
🤩
4
:grinning:
😀
3

Kommentarer

image
emanueca

Kjipt at det avsluttet så brått, men det er fint å høre at dere koste dere for det meste :) Ciao :P

Vennligst logg inn.