Content banner
Skrevet av Magnus Hanesand 19. apr. 2020 kl. 16:21

Nå som hjemmesitting har tatt over hverdagen til studenter over hele landet, har det dukket opp mange løsninger for å ha det lættis med vennene sine over nett. Hvem hadde vel forventet at en av de mest dominerende plattformene skulle bli Discord, det som vanligvis er en litt ostepop-luktende lekeplass for svette gamere og søvndepriverte Reddit-brukere? Vel, kanskje de som hadde brukt tjenesten før 13. mars. Som for eksempel meg.

Bakgrunn

Mange av oss husker sikkert MSN og Skype fra begynnelsen av forrige tiår. Disse to, men spesielt Skype, kan nok regnes som Discords spirituelle forgjengere. Jeg er nok ikke den eneste som brukte timevis på tjenesten med vennene mine mens vi spilte Minecraft sammen. Det er sånn folk i dag bruker Discord – eller i hvert fall sånn det i stor grad ble brukt før korona. I en tid før stemmegjenkjenning var så AI big data blockchain IoT som det er nå, var gamerne avhengige av løsninger som push-to-talk. De droppa derfor Skype til fordel for Teamspeak, Mumble og til slutt Discord, mens de resterende Skype-brukerne fant veien til FaceTime. Spørsmålet er da hvorfor Discord er en så bra løsning.

Så hva er det?

Discord er på alle måter en veldig allsidig plattform – i mye større grad enn forgjengere som TeamSpeak og Skype. For mange studenter vil nok tjenesten minne mye om Slack. Den har tekstkanaler som fint organiserer samtalene dine, og den har enkel tilgang på forskjellige servere, à la Slack sine «workspaces». For ikke å snakke om at utseendet likner i stor grad (i hvert fall om man er en jævel som meg og bruker light mode).

Når man først blir med i en server, er tekstkanalene det man ser midt på skjermen. Man er gjerne automatisk med i noen av kanalene, som #general og #kunngjøringer, mens andre kan være private og kun tilgjengelige for en bestemt gruppe. Tekstkanalene i en server drar mange paralleller til grupper på Messenger for eksempel. Man kan tagge hverandre med @navn, og hver melding kan reageres på med alle mulige slags emojier – egendefinerte emojier inkludert.

Discord-servere har på samme måte både offentlige og private talekanaler. Her er tanken at alle kan stikke innom når de føler for det. Dette er i motsetning til å ringe opp folk i samtaler, som vi kanskje er vant med fra tjenester som Skype og FaceTime. Det er likevel også muligheter for å ringe venner i videosamtaler om du ønsker det. Når man er i en talekanal, er det mulig å strømme det som skjer på skjermen din til resten av kanalen.

Og hvorfor skal du bruke det?

Spørsmålet er så: Hva bruker man så en så allsidig plattform til? Discord er gull nå som vi ikke kan møtes fysisk lenger. Talekanalene gjør at det er lett å samle mange mennesker til større arrangementer uten at det blir helt kaos. Dette så vi for eksempel da Koskom arrangerte quiz på Abakus-serveren. Et annet eksempel er kaketorsdag, som naturlig nok skjer på fredagene fremover. Opplegget med talekanaler betyr også at det i utgangspunktet skal være veldig lav terskel for å hoppe inn og ut av samtaler(selv om det ikke alltid kan virke sånn).

Discord gir deg også mye gøy å gjøre når man først sitter der med resten av gutta. For eksempel byr strømmefunksjonen til Discord byr på masse potensiale. Joda, du kan sitte og se på at én person spiller Red Dead Redemption fire timer i strekk, men det kan fort bli kjedelig i lengden. Det man derimot kan gjøre i stedet, er å utnytte muligheten til å spille «festleker» som Kahoot eller Jackbox. Da strømmer én person skjermen alle ser på, mens resten deltar i spillene på sin egen enhet.

Discord har også et enormt utvalg av «bots» du kan invitere til serveren din. Om du har vært på Abakus-serveren har du for eksempel kanskje sett Groovy – en bot som spiller musikk i kanalen du sitter og chiller i med vennene dine. Jeg kan garantere at det er et bedre alternativ enn å sitte og høre på at én person i kanalen spiller «lofi hip hop beats to chill and relax to» rett inn i mikrofonen fra en Bluetooth-høyttaler anno 2013.

Apropos musikk, kan man også bruke Discord til å synkronisere Spotify-høringen sin med andre på serveren. Om du trykker på noen som det står at hører på Spotify på sidepanelet til høyre, kan du velge å høre sammen med dem. Fin måte å dømme musikksmaken til vennene dine på – uten at de er klare over det. Så bli med på en server eller lag en ny til deg og vennnene dine. Uansett hva du trenger av kommunikasjonstjenester, kan du regne med at Discord har en løsning. Og så er det litt tryggere å bruke enn Zoom – forhåpentligvis.

🌟
11
:star2:
🇱🇰
8
:sri_lanka:
🤩
7
:star_struck:
🐘
6
:elephant:
🆘
5
:sos:
💦
5
:sweat_drops:

Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere