image
Skrevet av Aksel Skattum31. juli 2019 kl. 20:39
Failed to load image...


Heihei til deg, nye abakule!

Først og fremst, gratulerer med å ha kommet inn på en av de to råeste linjene på Gløshaugen! Vi håper du kommer til å nyte hvert eneste sekund her i Trondheim sammen med oss, og for å legge opp til en superbra start på studietiden inviterer vi deg til å delta på Fadderukene. Under finner du Abakus sin plan for Fadderukene med beskrivelser av hver dag/hvert arrangement. Om du har noen som helst spørsmål relatert til fadderperioden, ikke nøl og send en mail til arrkom@abakus.no, eller kontakt på 466 23 262. Vi gleder oss til å se dere!

NB! Dette er en plan fra linjeforeningen din, Abakus, som ikke inkluderer alle detaljer om det obligatoriske opplegget fra instituttet/fakultetet. For å være sikker på at du ikke går glipp av noe, sjekk denne siden hvis du skal gå Kommunikasjonsteknologi (Komtek) eller denne hvis du skal gå Datateknologi (Data).

Skal du starte på 2-årig master finnes det en egen plan. Denne finner du under artikler i menyen, eller ved å trykke her.

Mandag 12.08

Etter obligatorisk felles immatrikulering møtes Data og Komtek på hvert sitt auditorium for å bli delt inn i faddergrupper. Data deles inn i faddergrupper kl 13:00 i F1. Komtek deles inn i faddergrupper kl 12:00 i EL3. (Last ned mazemap for å enkelt finne veien)

Etter det drar data opp til A3 (kontoret), hvor IDI, instituttet for Datateknologi og Informatikk, spanderer pizza på studentene sine.

Imens de på Komtek får servet lunsj av Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi (IIK) på El3.

På kvelden starter fadderperioden med en fantastisk stor immatikuleringsfest på Studentersamfundet. Denne vil du virkelig ikke gå glipp av!

Tirsdag 13.08

Kom-i-gang-dagen er frivillig, men det anbefales på det sterkeste å få den med seg. Etter det arrangeres det swingkurs på R10 (Realfagsbygget) i regi av Fagkom.

Senere på dagen får dere, sammen med faddergruppen en omvisning på Gløshaugen som avsluttes med grilling i Høgskoleparken (den som er rett foran Gløshaugen). Vi stiller opp med mat, brus, snacks og noen utespill. Ta med deg noe godt å drikke om du vil og møt opp for å hilse på dine nye medstudenter! Det ligger en Bunnpris i enden av parken dersom folk heller vil kjøpe ting der.

Onsdag 14.08

Dagen starter som vanlig med noen obligatoriske møter i regi av instituttet/fakultetet. Etter det blir Data og Komtek tatt med på en ekskursjon til en bedrift i regi av næringslivsnettverket KID. For mer informasjon se onsdagens program her for Komtek og her for Data. På kvelden møtes vi alle sammen på Kieglekroa for å finne ut hvilken faddergruppe har den mest varierende musikksmaken og klarer å vinne vår musikkquiz.

Torsdag 15.08

Etter en rolig introduksjon til hva som er i vente på skolen, så sier vi farvel til det siste av sommeren. På torsdag drar vi på beachparty til utestedet Fire Fine der det vil være kald drikke, limbo og god stemning. Det er bare å finne fram det beste av sommerkjoler, blomsterskjorter, tank tops, solbriller og alt annet du kunne trenge for å kunne gli inn i en episode av Charterfeber.

Fredag 16.08

På fredagen får du en perfekt start på dagen med en matteforelesning og prosjekt. Etter det blir det bedriftspresentasjon (kalt bedpres). Her blir dere kjent med Abakus sin hovedsamarbeidspartner Netcompany, som også spanderer middag på dere, så ikke bekymre dere for å gå sultne! Etter skolen har dere en time pause, så anbefaler å bare henge på skolen og ta turen mot Kjelbygget. Møt opp ved inngangen til Kjelbygget FØR 17:00 (se mazemap). Når presentasjonen er ferdig venter det busser som tar dere til en lavterskel og morsom ettermiddag med bowling i regi av Kontor- og sosialkomiteen (Koskom). Her har du muligheten til å bli litt kjent med dine nye medstudenter imens du knuser de i så mange runder med bowling du bare vil, og det helt gratis!

Lørdag 17.08

Lørdag er dagen for å finne Trondheims greske guder! Vi starter dagen med Beerolympics, hvor deltakere kan konkurrere i alt fra slip'n slid med flip the cup til kjempe-beerpong og drakamp. Her er det viktig å få med seg klær du ikke er så redd for, samt nok drikke i form av både alkohol og vann, spesielt vann. Til tross for navnet så er det fult lov å delta uten alkohol, og det anbefales for de som skal drikke å holde seg til svakere prosent og ta seg pauser med vann. Hvem blir det seirende laget som kan bære togaen med stolthet som de greske gudene de er?

På kvelden skjer noe av det kuleste du kan bli med på i Fadderukene: den berømte Togafesten. Kjøp deg et laken (selges f.eks på princess i byen), eller lån et av eldre studenter, og bli med!

Søndag 18.08

Enten om du er bakfull og sliten etter gårsdagen, eller bare gira på litt moro, så kommer noen timer på Pirbadet til å passe perfekt. Vi har, sammen med linjeforeningene Omega og Online, leid hele Pirbadet for oss selv, så du kan legge deg i boblebadet og slappe av, eller bli med på noen av de morsomme lekene på planen. Pirbadet har plass til hele 700 mennesker og vi har alt for oss selv. Dra med deg badetøyet og bli med!

Mandag 19.08

På kvelden er det på tide å gå litt ut av komfortsonen og bli enda bedre kjent med hverandre. Kle deg ut som en hippie og bli med faddergruppen din som skal løpe rundt i byen og utføre forskjellige utfordringer! Dere kan få poeng for hver utfordring (så lenge den blir godkjent...). Vinnerne får en verdig premie. Hvordan er konkurranseinstinktet ditt?

Tirsdag 20.08

Bli bedre kjent med medstudenter og hva Abakus har å tilby deg som student i form av komiteer, revy, interessegrupper og mer på Rebusen. Møt opp på A3 (kontoret vårt i Realfagsbygget) etter teknostart, der det vil være litt mat før opplegget starter. Etter rebusen er det pizza, og utdeling av armbånd for de som vil være med på silent disco på Torsdag.

Onsdag 21.08

På kvelden er det på tide med Facebookfest på Fire Fine. Snakk med fadderne deres om de kan kjøpe inn noen hvite t-skjorter for dere, eller gjør det selv. Finn deg en tusj og tag ned "veggen" til venne dine, poke en fremmed eller kanskje oppdatere sivilstatusen din. Hvem vet, kanskje du får en friend request...

Torsdag 22.08

Torsdag er dagen du kan slippe deg fri og synge for full hals, for ingen andre kan høre deg på silent disco. Når Samfundet sin silent disco alltid er utsolgt så lover det god stemning når vi har vårt eget sted sammen med linjeforeningen Omega til å virkelig ha en fest. Få tak i et armbånd til inngang, ta på deg headsettet og nyt kvelden imens du og gjengen hører på de sangene dere liker best.

Litt sliten etter en hel uke med aktiviteter hver dag eller rett og slett lyst til å slappe litt av og game? Abakus sin egen undergruppe AbelLan sammen med Programvareverkstedet arrangerer LAN som starter klokken 18 og er åpent for alle! For mer informasjon om det og flere kule ting de finner på i løpet av Fadderukene finner du her.

Fredag 23.08

Ingen Fadderperiode uten leilighet-til-leilighet! Flere faddergrupper skal gå sammen og besøke leiligheter som alle har forskjellige tema. Definitivt en av de gøyeste kveldene (vi mener det!), så ta på komfortable sko og bli med!

Lørdag 24.08

Føler du deg gammel nå som du har startet på universitetet? Fortvil ikke! Bli med på abagames på Festningen og få frem ditt indre barn. På kvelden avslutter vi Fadderperioden med Raskfest. Er du den raskeste på kullet ditt? Ta på deg dine raskeste klær (raske briller er nærmest obligatorisk) og bli med på å feire siste dagen av dine beste to uker (så langt)! <3

Søndag 25.08

På kvelden blir det åpen trening med Datakameratene, Abakus- og informatikkstudentenes fotballag. Der kan du vise frem dine fotballskills, ha det gøy og bli enda bedre kjent med dine medstudenter.

Kjelleren LaBamba

Abakus har en egen kjeller som heter LaBamba, som drives av en komité med samme navn. Kjelleren, som ligger på Moholt, er et samlingspunkt med sjenkebevilling, som selger alkohol til veldig vennlige priser.

Under en kald januarnatt i 2016 ble brannalarmen i Omega Kielderen utløst. Etter dette ble vår kjære LaBamba tvunget til å stenge og vi trodde alle at dette var starten på slutten. Trondheim gråt, Norge gråt og alle elskere av de edle dråper ble observert med en tår i øyekroken.

Alt for lenge har skyene dekket for sola i Trondheim. Mørket har ført mang en blackout, men nå øyner vi en glippe i skydekket. Palmen vår har overlevd tørken, og har nå stukket seg mot lyset. Kampen mot forskriftene, reglene og ikke minst byggearbeidet er ferdig, og LaBamba er åpnet!

Under fadderperioden skal LaBamba brukes til vors. Flere faddergrupper vil bli slått sammen før større arrangementer, og får dra opp til kjelleren sammen. Alle får selvfølgelig beskjed om dette på forhånd, og i løpet av fadderperioden skal alle gruppene ha hatt muligheten til å vorse der. Etter fadderperioden vil LaBamba være åpent for alle, og ha åpent ukentlig. Gled dere til et vors dere aldri har sett makan til. 🌴

Litt ekstra info

Uken etter fadderperioden er det på tide for et av de største av Abakus sine arrangementer, nemlig Immatikuleringsball. Mer informasjon om det kommer senere, men det kan være smart å ta med seg en fin gallakjole (lang kjole) eller dress til Trondheim med en gang. Det er flere anledninger til å bruke dem gjennom hele året, så det er lurt å ta den med seg nå for å slippe å stresse og bruke mye penger senere.

Anbefaler også at du som ny student sjekker ut "Uformatert". Dersom du lurer på hva du har i vente, og har lyst til å ta en sniktitt på bladet i digitalt format så finner du det ved å trykke på denne lenken her.

Vi håper at planen faller i smak og at du finner noe du vil være med på, så sees vi i august!

Kommentarer

Vennligst logg inn.