Content banner
Skrevet av Regine Ruud 19. mai 2019 kl. 10:32

Hvert semester består en stor del av arrangementkalender til Abakus av bedriftsarrangementer. Som du sikkert har merket er IT-studenter ettertraktede i arbeidsmarkedet, og i Abakus er vi så heldige at mange bedrifter ønsker å besøke oss. Men vet du hvorfor vi får besøk av akkurat de bedriftene vi gjør? Med drøyt 70 interesserte bedrifter for høsten 2019, hvordan kan man best mulig velge ut noen?

Bedkom og Fagkom ønsker at bedriftene som kommer på besøk til Abakus skal være relevante for flest mulig av studentene på Data og KomTek. Derfor vil vi at bedriftene som kommer skal favne over et bredt spekter av muligheter, og dette er noe av det vi ser på når vi velger:

  • Fagfeltet de representerer
  • Hvilke type kurstema de kan tilby
  • In-house/konsulent/start-up/fintech osv
  • Størrelse på selskap
  • Bransje
  • Om de er mest relevante for Data, KomTek, eller begge
  • Informasjon om hvilke klassetrinn de ønsker å invitere
  • Pitch og ideer fra bedriften rundt type arrangement de ønsker å holde
  • Tilbakemeldinger fra abakuler fra tidligere arrangementer med bedriften
  • Innsamlet statistikk over abakulers preferanser fra ulike spørreundersøkelser

Vi prøver også å rullere på hvem som besøker oss uten at det går på bekostning av de bedriftene som mange abakuler ser på som aktuelle. Vi er mest interessert i hvilke bedrifter som representerer variasjonene i næringslivet, gir gode faglige arrangementer og et godt innblikk i arbeidslivet, ikke hvem som betaler mest eller tilbyr flest bonger.

På grunn av mange interesserte bedrifter planlegges alltid Interkom-arrangementene et semester i forveien, og for noen uker siden ble bookingrunden for høsten 2019 avsluttet. Det vil si at alle avtaler for høsten nå er signert, både for bedriftspresentasjoner, kurs, BedEx og det vi kaller alternative bedriftsarrangementer. Alternativt arrangement vil si at bedriften får mer frihet til å arrangere noe utenfor de vanlige rammene, og det kan for eksempel være en konferanse, en casedag eller en morsom sosial aktivitet med studentene. Til høsten kommer følgende bedrifter på besøk til oss…

...for å holde bedriftspresentasjon: Rystad Energy AS, EY, EVRY, DNB, Firda, Unacast, Eika Gruppen og Mnemonic.

...for å holde kurs: Accenture, Spacemaker, Deloitte, Cisco, Computas og Knowit.

...for å holde alternativt arrangement: Sportradar og Bekk.

...for å holde lunsjpresentasjon og bidra med foredrag i Frokostserien: Microsoft, Sopra Steria og Capgemini.

Selvfølgelig kommer også vår hovedsamarbeidspartner Netcompany på flere besøk til oss, og skal holde både bedpres, kursserie og et alternativt arrangement utover i semesteret. I tillegg skal vi ha arrangementer i samarbeid med Næringslivsnettverket KiD, som er et samarbeid mellom linjeforeninger, NTNU og mange spennende IT-bedrifter, rettet mot 1.-3. klasse for å gi dere innsikt i hva studiet går ut på, motivasjon til videre arbeid og hva dere kan jobbe med etter studiet.

Interkom’s Facebookside finner du her. Vi ønsker å lage et godt tilbud for alle abakuler for å gjøre dere best mulig rustet til å ta et karrierevalg når den tid kommer. Vi prøver derfor alltid å få noen nye spennende bedrifter på besøk, og setter stor pris på innspill (bedkom@abakus.no) hvis det er noen bedrifter du savner.

Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere