image
Skrevet av Hege Haavaldsen3. des. 2018 kl. 10:48

Det var en gang to datainteresserte jenter som skulle ut i verden på eventyr. Ettersom begge var kjent for å være gniene på pengene og helt uten selvstendighet visste de godt at de ville reise i par til Europa for å tjene seg rike på Erasmuspenger. For å slippe å lære seg et nytt språk og unngå kultursjokk gikk valget på det eksotiske Amsterdam i Nederland, hvor alt er lov og flatt.

Failed to load image...De to datajentene ble tatt vel i mot da oppholdet startet med et pang av en introduksjonsuke arrangert av det internasjonale studentnettverket i Amsterdam: ISN. Jentene ble tvangsseparert inn i to forskjellige faddergrupper, og klarte i løpet av fire intense dager med festing og sightseeing å skaffe seg en vennegjeng bestående av folk fra hele verden. Kultursjokket var altså ikke til å unngå likevel.

ISN INTRODUCTION WEEK

Eventyret endte ikke etter introduksjonsuken, ettersom ISN arrangerte et vidt spekter av flere aktiviteter hver eneste uke utover i semesteret. Viktigst av alt var den ukentlige ferden til Coco’s hver onsdag, der internasjonale studenter i Amsterdam samles for å drikke 9 shots for 10 euro. Forelesning torsdag morgen, sa du? Nei, sa de. Når jentene følte seg mer fornuftige og lystne på litt kulturell input, dro de på Dutch Movie Night, aka gratis kino, også arrangert av ISN.

Failed to load image...Til tross for lite eventyrlyst klarte ISN å lurte de to studentinene på turer utover landets grenser. Først til Oktoberfest i München, som var en stor suksess med bayersk øl og ompa-musikk til tross for få timer søvn på nattbuss og iskald natt i iglo, eller telt som de reklamerte med i reisebeskrivelsen. Dette stoppet ikke jentene til å dagen etter tilbakekomst melde seg på Praha tur med enda lengre busstur. Her ble dagene brukt i cafeer og slott, mens nettene ble tilbrakt i sentral-Europas største nattklubb med en høy dose Absinth i blodet. Neste busstur venter allerede da jentene skal på julemarkedtur i Tyskland og Frankrike om bare noen få dager.

Failed to load image...


Failed to load image...ISN har passet godt på jentene dette semesteret, og jentene ønsket derfor i ekte Trondheim-ånd å gi tilbake ved å melde seg inn i organisasjonens IT-komitee. Dette var til tross for at oppgavene besto i mindre grad av progging, og i høyere grad av drag and drop i Wordpress. De angrer allikevel ikke på beslutningen ettersom de nå får komme gratis på gjesteliste til en rekke arrangementer og slipper i visse anledninger å bruke Erasmuspengene sine på Strawberry Daiquiri.

Failed to load image...Failed to load image...Det er ikke bare gjennom ISN jentene ble aktivisert. Amsterdam er mye større enn Trondheim, og det skjer mye kult i byen. Jentene har møtt Alan Walker, vært på dragbingo og to dragshow og ved hjelp av en times togtur dratt til både Haag og Rotterdam. Shopping er også ideelt, og utvalget av hippe veganske restauranter og cafeer er ikke til å klage på.

Failed to load image...Livet er derimot ikke bare fyll og fanteri for de to festløvene. De må også gjennom fem fag i semesteret, spredt utover tre blokker. Universitet van Amsterdam har et større fokus på gruppearbeid enn eksamen, og til sammen betyr dette at jentene må jobbe mer jevnt utover semesteret, og ikke kan bruke den vanlige skippertaksstilen. I skrivende stund er jentene takknemlig for dette, da de gjør seg klar for vors i kveld mens de ser på snaps fra eksamensstressede venner i Nidaros.

Jentene har klart å finne fag som matcher studieplanen deres fra NTNU, men dette har ikke vært helt smertefritt. Jentene har måttet pendle både til Universiteit Utrecht og Vrije Universiteit, noe som har resultert i store lårmuskler og god utnyttelse av sykkelen de kjøpte brukt for 80 euro.

Når jentene ikke er ute på eventyr, liker de å slappe av i leiligheten sin med RuPauls Drag Race og sweet chilli chips fra butikken i samme bygning. Kåken deler de kun med hverandre, for å unngå unødvendig sosial kontakt. Leiligheten de ble tildelt med hjelp av universitetet, ser de på som et kupp, da den er stor, ny og plassert rett ved siden av universitets realfagscampus, alt til den nette sum av 440 euro i måneden. Dette er inkludert strøm og nederlandsk MTV. De anbefaler TV programmene Scoor de Zomer Door og Ex on the Beach: Double Dutch. De forstår overraskende mye til tross for mangel på språkkurs og nederlandske venner, og harker med så godt de kan.

Alt i alt synes jentene det har vært et supert eventyr så langt, og ser fram til et nytt semester i byen med de 100 kanaler.

Har du spørsmål kan du ta kontakt via hotmail: signe_c_97@hotmail.com og helene9@hotmail.com, eller følge våre eventyr på memestagram: halveistilsiving.

Kommentarer

Vennligst logg inn.