Content banner
Skrevet av 29. nov. 2018 kl. 12:52

Buongiorno Abakus!

De to sprekingene på bildet under er oss, Ingrid og Thea. Vi går 4. klasse Komtek og har gjort som mange andre: nemlig å dra på utveksling. Vi dro til Bologna, hvor Ingrid skal være frem til jul og Thea i ett år. Her kan du lese litt om hvordan vi har hatt det så langt!

Failed to load image...

Vi gikk fjelltur i Dolomittene i september, derav den spreke fremtoningen.

Vi er alle kjent med Italia som landet som har gitt oss god mat i form av pizza, pasta og gelato. Men det er ikke det eneste som er bra her. De siste årene har Italia blitt mer og mer populært som destinasjon for utveksling, og her finner du faktiske europas eldste universitet i det vi mener er den fineste byen, nemlig Bologna. Synes du Trondheim er en bra studieby, så burde du ta turen til Italia sitt “Trondheim”!

Bologna er en by vi ikke hadde hørt om før vi fikk den anbefalt av andre abakuler. Byen er et av knutepunktene for togtrafikken i Italia som gir deg muligheten til å dra på fine helgeturer i hele landet. I Italia finner du faktisk et av verdens raskeste tog. Italo er det fjerde raskeste og gir deg muligheten til å komme til Roma på kun to timer. Det er ikke bare mulighetene for reising som er ypperlig med byen. Bologna regnes faktisk som hovedstaden for mat i Italia. For 2,5 euro kan du kjøpe deg helt fantastisk gelato, noe det gikk mye av de første ukene. Vi er allerede litt bekymret for hvordan vi skal klare oss når vi reiser tilbake til Norge. Trondheim trenger et skikkelig gelateria, kanskje vi må åpne det selv?

Failed to load image...

Gelato og 32 grader slår aldri feil.

Vi reiste ned til Italia i midten av august og startet rett på med 4 uker språkskole. Dersom du skal ha fag på italiensk (les: ett eller flere), så kan du få støtte av lånekassen til å dekke dette. Språkkurs anbefales på det sterkeste, her møtte vi andre nordmenn som skulle tilbringe året i Bologna, samtidig som vi lærte oss litt grunnleggende italiensk. Det er jo kult å lære seg språket til det landet du skal bo i! Det var som å gå på videregående igjen, så etter 4 uker var vi klare for å begynne på universitetet.

Skolesystemet i Italia er ikke helt likt som i Norge. Etter et par uker her, savner vi romres, studasser og såpe på toalettene.

Ellers tok det en stund å finne ut av hvilke fag vi skulle ha. Enten så hadde de vi fant på forhånd forelesninger samtidig, fagene var kanskje ikke det vi trodde og det var ikke alltid like sikkert hva man egentlig går til. Men etter litt usikkerhet i starten, har vi endt opp med nok fag og studiepoeng. Du er bare nødt til å smøre deg med litt tålmodighet før du får alt på plass. Generelt har også lærerne vært til stor hjelp, en hyggelig mail fra en “litt lost erasmus student” gir som regel en hyggelig respons, har vi erfart.

Failed to load image...

Ei litta colage

Kanskje det hardeste med å ha forelesninger her i forhold til NTNU, er at det ikke er faste pauser. En vanlig forelesning for oss er 1-1,5 time uten pause, etterfulgt av 1-1,5 time til. Det er fort gjort å halvsove på slutten av en økt der altså. Heldigvis selger de espresso på maskiner rett utenfor klasserommet for 0,8 euro, så man kommer seg gjennom dagen. Ellers er det rimelig god pizza i kantinen, og livet i Italia preges relativt lite av skole. Skole har vi nemlig bare på torsdager og fredager, og noen få timer ellers i uken vi burde gått i. 📷📷

Livet i Italia

Å bo i Italia er rett og slett helt fantastisk! Her har vi hatt sommer til starten av oktober, og nå i november er det fortsatt 10+ grader på dagen. Det heller ingen som stopper deg fra å ha en piknik i parken med noen flasker vin for 3 euro per stykk. Ellers koster det ikke store summen å kjøpe en drink ute på en bar. Nevnte vi at du noen steder får buffet på kjøpet? I løpet av semesteret har vi også satt av litt tid til å utforske landet. Vi har gått turer i Dolomittene, vært i Cinque Terre og besøkt Gardasjøen. Man får jo ekstra stipend av å være erasmus-student, noe som kommer veldig godt med. Nå er vi jo allerede et stykke ut i November, og det er vel på tide å begynne og forberede seg til eksamen.

Hvordan det er å ta eksamen her vil vi rapportere mer om etter semesteret er gjennomført. Vi vil komme med tips og triks, med forbehold om at vi står i fagene så klart. Selv med tre forsøk i hvert fag er ingenting sikkert ;)

Dersom du lurer på hvordan det er å være i Bologna, kanskje du tenker du vil dra hit selv? Bare å kontakte oss på facebook eller mail med store/små spørsmål: ingrid.volden@abakus.no og thea.rydjord@abakus.no.

Lykke til med lesingen der hjemme!

Ciao

🥰
1
:smiling_face_with_three_hearts:

Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere