Content banner
Skrevet av Andreas Hammer Håversen 21. nov. 2018 kl. 10:19

Er kaffen for besk på kontoret? Er det for få leseplasser på A3? Eller er du bare sykt irritert over NTNU generelt? Frykt ikke – Abakus passer på deg, men hvordan kan du passe på Abakus?

Vi abakuler er heldige. Vi er medlemmer i en av de mest veldrevne linjeforeningene på NTNU. Det finnes knapt nok grenser for tilbudet Abakus har for sine studenter. De tar godt vare på oss. Dessverre er ikke alt alltid rosenrødt, fryd og gammen. Noen ganger har man bare lyst til å røske litt i makta og skyte rett fra levra. «Hvordan gjør jeg det?» hører jeg deg spørre. Jo, nå skal du få vite.

Ta kontakt!

Abakus er en medlemsorganisasjon, og er til for og av oss studenter på Datateknologi og Kommunikasjonsteknologi. Det er da bare riktig at vi som medlemmer skal ha muligheten til å bli hørt når beslutninger tas. Mange av komiteene har e-postadresser du kan sende mail til om du har saker eller ting du mener de bør ta opp. For eksempel har readme tips@abakus.no, hvor du kan sende inn saker som du mener readme bør ta opp. Om du har en litt mer seriøs sak, kan du sende en anonym melding til Hovedstyret fra https://abakus.no/contact. Om det er litt for skummelt, har backup en adresse de òg, backup@abakus.no. Det finnes mange kommunikasjonskanaler oppover i systemet.

Det er også kjekt å vite at folk med titler og verv fortsatt er helt vanlige folk. Ikke nøl med å prate med folk i Hovedstyret eller komiteene. De biter ikke, og er vanligvis mottakelige for litt påvirkning og lobbyisme om det er din stil. Kanskje du har en idé til det neste store prosjektet eller et stilig arrangement? Rop ut, så roper noen fort noen tilbake!

Kom på genfors!

Til slutt har vi alltids Generalforsamlingen. Hva er det for no mon tro? Jo, det er Abakus sitt øverste organ. Det vil i bunn og grunn si at Generalforsamlingen er sjefen til både O store leder Edvard og resten av Hovedstyret, samt resten av organisasjonen. «Hvem er så denne Generalforsamlingen da?» spør du kanskje. Jo, det er deg, meg, og alle i Abakus. Absolutt alle medlemmer kan komme, stemme og påvirke, samt spise gratis pizza. Beslutninger som tas på generalforsamlingen er de viktigste beslutningene som tas i organisasjonen. Om noe blir vedtatt her, kan ingen i organisasjonen sette seg imot det etterpå. Er det vedtatt på «genfors», blir det sånn. Derfor gir det å møte opp på Generalforsamlingen deg ganske mye makt. Tidligere statsminister Johan Sverdrup sa en gang om Stortinget: «All makt i denne sal». Om generalforsamlingen kan vi heller si: «All makt i denne forelesningssal».

Så hva skal man si? Jo, «Jeg kommer på genfors», kan man si. Eller prate med noen i Hovedstyret. Eller noen i komiteene. Uansett, så skal du vite at mulighetene du har som Abakule for å påvirke er relativt gode. Min siste oppfordring til deg er ihvertfall dette: Bruk stemmen din! Om du har noe du vil si, si det. Om du har en ide, del den. Da blir Abakus bedre for deg og bedre for alle.

Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere
Ukjent bruker

Husk at det også er mulig å fyre av en mail til utvikling@abakus.no for andre innspill og tanker! :D