Content banner
Skrevet av Frikk Hald Andersen 5. sep. 2018 kl. 09:17

Kunne du tenke deg å være med å lage en heidundranes forestilling for alle mulige mennesker i og utenfor Abakus? Under ser du en oversikt over hvilke gjenger vi har i revyen. Vi har nå storopptak og alle stillingene er besrevet nedenfor. Om du har noen spørsmål kan de sendes til revy@abakus.no så svarer vi med glede! Søk her innen 23. September

Skuespiller

Det å være skuespiller i Abakusrevyen innebærer hovedsakelig å framføre sketsjer og å være en stor del i å forme innholdet, samt noe dans og sang. Du trenger verken gullstrupe eller tidligere skuespillererfaringer for å bli med. Vi er på utkikk etter kreative folk som byr på seg selv og vil være med å lage en råbra revy! Vervet vil kreve mer tid jo nærmere vi kommer premieren (januar/februar), men med mulighet for fleksibilitet for de av dere med mye på timeplanen.

Dersom dette høres ut som noe for deg, eller om du fortsatt skulle være litt i tvil, oppfordrer vi deg til å søke! Det vil bli avholdt en hyggelig og relativt uformell audition for alle søkere, der det vil være mulig å stille spørsmål og prøve ut det å være skuespiller.

Manus

Manusgruppen er en gruppe av revyen som sammen med skuespillerne har ansvaret for å komme på og skrive ned alle sketsjene og sangene i revyen. Her er det ingen garantier, men det er absolutt mulig for en forfatter å ende opp på scenen under revyen om man brenner veldig for en rolle.

Manusgruppen begynner å jobbe rett etter opptaket. Manusgruppen jobber mye, men vi jobber jevnt fram til revyen. Vi kommer til å ha to workshops i uka, et sammen med skuespillerne og et eget skrivemøte. Dette foregår helt til revyen er ferdig, uken før forestilling.

Opptaket til manus består av en uformell samtale med sjef av manusgruppen og kanskje en instruktør. Her kreves ingen forkunnskaper eller erfaringer, alt vi ønsker er en sans for humor. Om humoren er veldig mørk, helt på kanten, tørr som knekkebrød, veldig sprudlende eller bare snål bryr vi oss ikke om, så lenge du kan le av ting.

Teknikk

Teknikk har ansvar for teknisk avvikling, altså lyd, lys, projektorer, film, foto og lignende. Mesteparten av jobbingen kommer til å foregå i uken før og frem til selve forestillingene. I forkant av dette blir det hovedsakelig kun noe planlegging og idémyldring. Vi blir et sted mellom fem til ti stykker. Opptaket kommer til å består av en liten hyggelig samtale med teknisk leder. Det forventes at du er positiv og løsningsorientert, og ikke vær redd for å ta i et tak mot slutten.

Kostyme

I kostymegruppen kommer vi til å gjøre mye forskjellig. Vi skal først og fremst ha det veldig gøy! Vi skal være med å bygge opp karakterene, finne gamle klær, klippe, lime, sy, kanskje lodde litt, male og ikke minst sminke skuespillerne! Det eneste som kreves for å søke er at du liker å være kreativ og å ha det gøy sammen med andre. Du trenger ingen tidligere erfaring med symaskin eller kostymer for å søke! Alt kan læres, men det er selvfølgelig også kjempefint hvis du kan sy fra før.

Brorparten arbeidet kommer til å skje på nyåret, og særlig ukene som leder opp til premieren. Utover dette kommer vi til å ha sosiale sammenkomster for å bli en best mulig gjeng. Opptaket blir en hyggelig samtale for å se hvem du er. Håper på å se din søknad!

Scene

Scenegruppa lager rekvisitter, kulisser og er scenearbeidere under forestilling. Det innebærer å lage/finne/skaffe alle ting som er på scenen, fast og løst, og ting som brukes av skuespillere.

Mange forskjellige egenskaper er verdifulle ettersom vi har mange forskjellige oppgaver, men det kreves ingen forkunnskaper, bare engasjement. Jeg kan garantere at alle vil få et verdifullt håndtverksgrunnlag, selv om du aldri har tatt i en hammer før. I tillegg får man nye venner, ettersom beste bonding som finnes er gjennom praktisk lagarbeid, hehe. I fjor var vi 15 stykker, noe som funka bra, så satser på at vi er en god gjeng. Det er mest jobb etter jul, men det er verdt det når vi til slutt ser scena skinne, og premieren kjøres i gang.

Sosial

Som medlem av sosialgruppa/kosegruppa spiller du en nøkkelrolle for det sosiale samholdet i revyen som helhet. Vi står for å planlegge og gjennomføre de ulike sosiale arrangementene for alle som deltar på revyen. I tillegg hjelper vi til der det trengs, eksempel på dette er matlaging og tilstedeværelse under intensivuka. Vi trenger alle som har lyst kan bli med. Litt vanskelig å si så mye om tidsbruk, men det blir å planlegge arrangement gjennom semesteret og litt hyppigere vakter under intensivuka. Det forventes ikke så mye mer enn at du stiller opp på de ulike arrangementene med energi og livlighet og at du er sosial og liker å bli kjent med nye folk. Det finnes ikke noe bedre enn å få nye venner og å omsider se produktet alle har vært med å utforme!

Band (med kor)

Bandet står for musikken under revyen. Vi lager arrangementer av kjente sanger, og spiller disse live typisk mellom hvert av sceneskiftene, samt et litt større sang-nummer under pausen. Vi har typisk øving en gang i uka frem til jul, og setter opp intensiteten litt når revyen nærmer seg, men i hovedsak vil vi forsøke å holde jevn kok hele perioden.

Så har du en indre rockestjerne du aldri har fått utspring for? Synger du for full hals i dusjen uten at noen får høre ditt vanvittige talent? Uansett om du har turnert rundt som oppvarmingsband for Bon Jovi, eller kun spilt blokkfløyte i 5. klasse, bør du søke revybandet!

Dans

Dans er med på selve forestillingen, typisk med ett større dansenummer med kun danserne, samt at de er med på flere sang- og fellesnumre. Danserne lager alt av koreografier selv, så om du kan hjelpe til med dette er det et pluss. De vil også bli benyttet som statister om noen sketsjer skulle trenge det, så sjansen for å stå mye på scenen er tilstedeværende. Man trenger ikke å ha danset mye fra før, men det hjelper selvfølgelig. Det vil bli en audition der du selv danser en valgfri dans, etterfulgt av en liten samtale. Det vil bli øvinger ca en gang i uken i vinter, og litt mer arbeid når revyen nærmer seg.

Kommentarer

Vennligst logg inn for å kommentere