image
Skrevet av Julie Alice Skøien17. aug. 2018 kl. 11:34

Vinter på sommeren, sommer på vinteren. Eller, hvordan var det nå igjen? Joda, slik er årstidene i Australia, klin motsatt av hva vi er vant til i gode gamle Norvegr. Jeg er på utveksling i Brisbane på østkysten av Australia i delstaten Queensland. Her har de for øyeblikket det de kaller en kald vinter. Det vil si 17-25 grader og sol stort sett hver dag. For en Tromsøværing som meg er det en kjempefin sommer. Kontrastene er mildt sagt store, da jeg dro fra Tromsø i begynnelsen av juli hadde vi stort sett hatt rundt 10 grader, de siste par dagene var det nærmere 17.

Forskjellene stopper jo selvsagt ikke der, jeg kunne selvsagt skrevet masse om alle de forskjellige plantene som er rundt omkring, størrelsen på byen, bredden på veiene og smaken på vannet (svak klorsmak, du overlever). Men det som slår meg mest bortsett fra været er fuglene. Jeg er vokst opp med spurv og måser (og en og annen kråke), mens her kan du høre flere titalls forskjellige fugler synge om kapp med hverandre med en gang du åpner vinduet til leiligheten din. I tillegg har de noen for oss ganske eksotiske fugler som beveger seg på bakken blant folk. Det er primært to typer av disse, ibiser og det de lokale kaller brush turkeys. Spesielt ibisene kan være litt skumle, nebbet er fort 20 cm langt og de er ikke redd for å gå rett opp til deg og nappe maten ut av hendene dine.

Failed to load image...

En fugl av typen ikke skummel
Failed to load image...


Failed to load image...


Failed to load image...

Helt greit å få holde en wombat på campus

Studier, det skal da studeres?

Nå er det vel egentlig slik at jeg burde ha med en del om studiehverdagen her, men faktum er at studiestart var i dag. Jeg hadde forelesning i et biologifag jeg helt ærlig bare tar for å få være med på noen kule turer, de andre fagene mine starter i løpet av de neste dagene. Universitetet jeg studerer ved er University of Queensland (UQ), og er enormt stort. 52 000 studenter fordelt på fire campus sier sitt. Mitt campus er St. Lucia, som også er det største, og bretter seg ut over 111 hektar. Gløshaugen blir mikroskopisk i forhold, dersom du i begynnelsen av studiet følte det var vanskelig å finne frem på Gløs (slik som jeg) vil du fort skjønne at det bare er barnemat i forhold. Campuset har egentlig alt du trenger av butikker og steder å kjøpe mat, det er til og med en frisør der! Som de sier her: «you won’t go hungry, but you might go broke».

Så langt har oppholdet vært preget av å finne seg en plass å bo, sette opp bank, mobil, og andre essensielle ting (har for eksempel ikke nett i leiligheten enda, det blir fikset om to dager). Snart er jeg forhåpentligvis forbi det stadiet og er kommet mer inn i hverdagen. Når det skjer skal jeg komme med en oppdatering der jeg tar for meg litt mer av studiehverdagen og hvordan emnene er.

Failed to load image...


Failed to load image...Dere hører fra meg!

Sander

Kommentarer

Vennligst logg inn.