image
Skrevet av Marius Dreyer16. aug. 2018 kl. 14:42

Mandag kveld tok readme turen til Høyskoleparken for å hilse på noen av våre nye medstudenter på data og komtek. Gjennom spørsmål om hvor de er fra, hva de gjorde før og hvilket forhold de har til koking, håper vi dere kan bli bedre kjent med de ferske abakulene.

Fredrik

Failed to load image...

Fredrik (foto: Simen Holmestad)

Alder: 21

Hjemby: Oslo

Studie: Datateknologi

Hva gjorde du før du kom til Trondheim? Da sto jeg foran slottet og holdt vakt i gardeuniform.

Hvorfor valgte du data? Fordi jeg føler jeg interesserer meg litt, og tenker det er veldig fremtidsrettet. Det er en linje som gir meg mange muligheter etterpå.

Har du programmert noe før? Ikke mye. Har hatt en sommerjobb nå der jeg har lært det enkleste, men vil si jeg fortsatt er en nybegynner.

Hva gleder du deg mest til i fadderperioden? Møte alle de nye medstudentene og skape gode relasjoner. Har hørt mye om Leilighet-til-leilighet, det går igjen hos de fleste jeg snakker med at det er noe man burde glede seg til.

Hvilket forhold har du til koking? På klubben eller på kjøkkenet? Kok på klubben er bare bra, men hjemme på kjøkkenet så blir det ikke så mye … så er det ikke så mye referanser enda, haha. Det blir mer kok på klubben enn på kjøkkenet.

Terningkast for grillmaten i dag? Har ikke smakt på grillmaten enda, så det kan jeg komme tilbake til dere etterpå om.

Marie

Failed to load image...

Marie (foto: Simen Holmestad)

Alder: 20

Hjemby: Oslo

Studie: Kommunikasjonsteknologi

Hva gjorde du før du kom til Trondheim? Jeg har vært i militæret. Var i Luftforsvaret, avdelingen vakt og sikring. Trivdes veldig, veldig godt. Det var veldig sosialt og bra.

Noe du kommer til å ta med deg inn i studentlivet? Å bo med andre har jeg lært mye om. Det går helt fint å møte folk du ikke kjenner på forhånd, være med dem og bli godt kjent.

Hvorfor valgte du komtek? Hadde lest mye spennende på nettsiden, og har en bror som har gått komtek i fem år. Har hørt mye bra fra fadderne her også.

Hva gleder du deg mest til i fadderperioden? Bli kjent med mange nye folk! Møtte mange på jentedagen allerede. Gleder meg egentlig aller mest til det sosiale. Og så er det jo den teknostarten som sikkert blir veldig spennende, få inntrykk av hvordan komtek er og sånt.

Noe spesielt arrangement du gleder deg til? Var og kjøpte togakostyme i dag, så det blir gøy. Raskfest neste uke. Og i morgen med første festen! Blir gøy å bli kjent med fadderne og andre nye folk.

Hvilket forhold har du til koking? Nei, jeg pleier ehh … det var det å kopiere og sånt? Plagiat og …

Åja, så du vet det allerede? Men du liker ikke å koke øvinger? Nei, pleier ikke å gjøre det. Koker bare pasta, haha. Kanskje litt ris.

Terningkast for grillmaten i dag? Spiste en pølse. Gir den en … ja, fra én til seks?

Ja, det er en vanlig terning. Haha, da gir jeg den en god femmer.

Ole

Failed to load image...

Ole (foto: Simen Holmestad)

Alder: 20

Hjemby: Fredrikstad

Studie: Datateknologi

Hva gjorde du før du kom til Trondheim? Jeg har vært i militæret, på Sessvollmoen i saniteten, så hvis du faller ned nå kan jeg hjelpe deg med hjerte-lunge-redning.

Hvorfor valgte du data? Planen var egentlig å gå medisin, men så har jeg endret litt mening i det siste. Har drevet litt med programmering på siden, og har blitt mer og mer interessert av alt som inngår i det.

Kan du noen språk? Har drevet litt med Python, litt Javascript og litt frontend med HTML og CSS.

Hva gleder du deg mest til i fadderperioden? Har hørt mye bra om rebusen. Jeg vet at jeg kan mekke noen skikkelig raske shades på raskfest. Er også litt spent på hvordan jeg skal knyte togalakenet.

Dere burde prøve YouTube og skaffe sikkerhetsnåler. Ja, de fikk vi kjøpt overprisa på Princess. Kosta 35 spenn.

For én sikkerhetsnål?! Nei nei nei, det var en pakke med det da. Vi delte det på to, jeg har en tjommi jeg skal dele med. Det hadde vært dyr kilopris.

Hvilket forhold har du til koking? Altså jeg er veldig god på å koke pasta. Jeg lager en killer pasta bolognese.

Terningkast for grillmaten i dag? Jeg spiste pølse, det var … som en pølse. Fant ikke ketsjup og sennep, men det kan være på grunn av egen latskap. Terningkast 5.

Haldis

Failed to load image...

Haldis (foto: Simen Holmestad)

Alder: 20

Hjemby: Oslo

Studie: Datateknologi

Hva gjorde du før du kom til Trondheim? Da var jeg på folkehøgskole i Valdres.

Hvilken linje? Paragliding. Vi reiste til Spania og fløy der. Sør-Afrika også, det var kjempegøy.

Hvorfor valgte du data? Fordi da kan jeg jobbe med veldig mye forskjellig. Hvis jeg blir lei av noe så kan jeg bytte til noe helt annet, på en måte.

Hva gleder du deg mest til i fadderperioden? Den som er sånn at du har fest i forskjellige leiligheter. Leilighet-til-leilighet! Det synes jeg virker kjempegøy og gleder meg veldig til. Vandre litt rundt, gå forskjellige steder.

Hvilket forhold har du til koking? Som i å konte?

Det er ikke langt fra. Forhold til koking? Som i å koke egg liksom? Koking er jo å koke pasta og egg. Det er ikke så mye annet som kokes.

Ris? Ja, ris skal vel kokes … eller trekkes.

Koking er et internt begrep her på NTNU som betyr å skrive av en øving, er du god på det? Ja, men det er jeg god på. Det er jeg kjempegod på! Det skal jeg love dere.

Terningkast for grillmaten i dag? Terningkast 6! Godt kjøtt, overraskende bra.

Jørgen

Failed to load image...

Jørgen (foto: Simen Holmestad)

Alder: 19

Hjemby: Orkdal

Studie: Kommunikasjonsteknologi

Hva gjorde du før du kom til Trondheim? Gikk studiespesialisering med realfag på VGS.

Tror du overgangen rett fra VGS kommer til å gå bra? Ja, jeg har sett frem til dette ganske lenge. Angående matte og sånt så er det vel en fordel at alt er friskt i minne når man går rett fra videregående.

Så du er motivert? Ja, veldig motivert.

Hvorfor valgte du komtek? Jeg var litt usikker på om jeg skulle gå fysikk og matematikk, kybernetikk, data eller komtek. Til slutt sto det mellom data og komtek, og da fant jeg ut at jeg hadde lyst til å holde på med med nettverk og lære om hacking og sånne ting. Da ble komtek et lettere valg for meg. Hadde også hørt rykter om at det var litt færre studenter og litt tettere oppfølging enn på data, så det er jo noen fordeler med det.

Hva gleder du deg mest til i fadderperioden? Jeg tror det må være togafesten og raskfesten.

Hvilket forhold har du til koking? Var det sånn at du ikke får gjort ting du burde fått gjort? Prokrastinering? Jeg husker ikke helt …

Ja, du er inne på det. Det betyr å skrive av øvinger og sånne ting. Nei, jeg er relativt flink til å holde meg unna det.

Terningkast for grillmaten i dag? Den var kjempegod, den! Terningkast 5, fordi jeg ikke fant ut at de hadde ketsjup og sprøstekt løk. Jeg hadde bare pølse og lompe, som var litt tørt i starten. Kan liksom ikke gi en treer siden de faktisk hadde det, var jo min feil at jeg ikke fant det.

Kommentarer

Vennligst logg inn.