image
Skrevet av Evgenia Kazakova1. aug. 2018 kl. 14:01
Failed to load image...Heihei til deg, nye abakule!

Først og fremst, gratulerer med å ha kommet inn på en av de to råeste linjene på Gløshaugen! Vi håper du kommer til å nyte hvert eneste sekund her i Trondheim sammen med oss, og for å legge opp til en superbra start på studietiden inviterer vi deg til å delta på Fadderukene. Under finner du Abakus sin plan for Fadderukene med beskrivelser av hver dag/hvert arrangement. Om du har noen som helst spørsmål relatert til fadderperioden, ikke nøl og send en mail til arrkom@abakus.no, eller kontakt på 902 16 329. Vi gleder oss til å se dere!

NB! Dette er en plan fra linjeforeningen din, Abakus, som ikke inkluderer alle detaljer om det obligatoriske opplegget fra instituttet/fakultetet. For å være sikker på at du ikke går glipp av noe, sjekk denne siden hvis du skal gå Komtek eller denne hvis du skal gå Data.

Mandag 13.08

Kom-i-gang-dagen er frivillig, men det anbefales på det sterkeste å få den med seg. Litt utover dagen holder vår fagkomité, Fagkom, et lite Ny-i-Trondheim-kurs, der de forteller deg om alle tips og triks som er lurt å kunne når man er student i Trondheim. Kurset blir holdt i S5 (sjekk mazemap!). Etter det blir det grilling i Høgskoleparken (den som er rett foran Gløshaugen), der vi stiller opp med mat, brus, snacks og noen utespill. Ta med deg noe godt å drikke om du vil og møt opp for å hilse på dine nye medstudenter! Det ligger en Bunnpris i enden av parken dersom folk heller vil kjøpe ting der.

Tirsdag 14.08

Etter obligatorisk felles immatrikulering møtes Data og Komtek på hvert sitt auditorium for å bli delt inn i faddergrupper. Data deles inn i faddergrupper kl 13:15 i R1, Realfagsbygget. Komtek deles inn i faddergrupper kl 12:00 i EL3.

Etter det tar fadderne dine deg på en liten omvisning rundt Gløshaugen. For Data slutter omvisningen på Drivhuset, hvor IDI, instituttet for Datateknologi og Informatikk, spanderer pizza på studentene sine.

På kvelden starter fadderperioden for reals med en fantastisk stor immatikuleringsfest på Studentersamfundet. Denne vil du virkelig ikke gå glipp av!

Onsdag 15.08

Dagen starter som vanlig med noen obligatoriske møter i regi av instituttet/fakultetet. Etter det blir Data og Komtek tatt med på en ekskursjon til en bedrift i regi av næringslivsnettverket KID. For mer informasjon se onsdagen program her for Komtek og her for Data. På kvelden møtes vi alle sammen på Kieglekroa for å finne ut hvilken faddergruppe har den mest varierende musikksmaken og klarer å vinne vår musikkquiz.

Torsdag 16.08

På torsdag er det på tide å tvinge hjernen din til å jobbe litt igjen og gjøre utregninger som ikke går ut på “hva er den billigste alkoholen med høyest prosent jeg kan kjøpe?”. På kvelden arrangerer interessegruppen FullScreen en filmkveld for alle sammen i EL3. Vi stiller opp med snacks og brus, så kom og slapp litt av med oss!

Fredag 17.08

På fredagen får du en perfekt start på dagen med en matteforelesning og prosjekt. Etter det får du en mulighet til å bli kjent med vår hovedsamarbeidspartner Bekk på en bedriftspresentasjon, etterfulgt av god mat og drikke. Presentasjonen vil foregå i S2 og dørene åpnes 16:00. Når presentasjonen er ferdig blir alle tatt med buss til The Mint, et lokale i Midtbyen hvor vi skal feire din første fredag i Trondheim. Ta på deg en hvit t-skjorte (vi stiller opp med tusjer) og ha litt ledig plass på den. Kanskje kan du få en autograf av DJ Dovlous?

Lørdag 18.08

Billig drikke og billig snacks? Vi sier ja til det! På lørdag tar vi gratis buss til Sverige for å hamstre akkurat nok mat og drikke for å overleve resten av Fadderperioden. Bussen går kl 10, så møt opp i god tid! Det blir lagt ut et skjema for påmelding ettersom vi må si ifra til busselskapet hvor mange vi blir. Fadderbarn blir prioritert. Informasjon om hvordan man kan bestille fra Systembolaget og hente det på Storlien finner du her.

På kvelden skjer det noe av det kuleste du kan bli med på i Fadderukene: Togafesten. Kjøp deg et togalaken (du kan finne noen på for eksempel Princess i Midtbyen) og bli med a!

Litt sliten etter en hel uke med aktiviteter hver dag eller rett og slett lyst til å slappe litt av og game? Abakus sin egen undergruppe AbelLan sammen med Programvareverkstedet arrangerer LAN som starter klokken 13 og er åpent for alle! For mer informasjon om det og flere kule ting de finner på i løpet av Fadderukene finner du her.

Søndag 19.08

Keen på å bli enda bedre kjent med Abakus og få nye studievenner, men er sliten etter Togafesten? Da er Interessegruppene sin dag perfekt for deg! Møt opp på Gløshaugen for flere kule aktiviteter og ikke minst en god del gratis mat. På kvelden blir det åpen trening med Datakameratene, Abakus- og informatikkstudentenes fotballag. Der kan du vise frem dine fotballskills, ha det gøy og bli enda bedre kjent med dine medstudenter.

Mandag 20.08

Ta deg en litt mer aktiv pause enn vanlig etter å ha jobbet med matte og prosjektet i en del timer og bli med på swingkurs arrangert av Fagkom! Det er veldig lavterskel å bli med og du vil bli overrasket hvor gøy swing faktisk er. Kurset blir holdt rett utenfor R1 (Realfagsbygget). Etter kurset er ferdig er det faktisk din tur som fadderbarn til å takke fadderne dine og invitere dem på enten tacokveld, vinkveld eller bare et vanlig vors.

Tirsdag 21.08

Bli bedre kjent med medstudenter og Abakus sine komiteer med rebus på Gløs. Er ikke pizza etter rebusen en god nok motivasjon til å bli med?

Onsdag 22.08

På kvelden er det på tide for vårt nyeste arrangement, nemlig hippieløp. Kle deg ut som en hippie og bli med faddergruppen din som skal løpe rundt i byen og utføre forskjellige utfordringer! Dere kan få poeng for hver utfordring (så lenge den blir godkjent...). Hvordan er konkurranseinstinktet ditt?

Torsdag 23.08

På tide å slappe litt av! Lavterskel bowling med Kontor- og sosialkomiteen (Koskom). Denne kvelden kan du også ta en pause fra fadderne dine, siden bowling kun er for fadderbarn.

Fredag 24.08

Ingen Fadderperiode uten leilighet-til-leilighet! Flere faddergrupper skal gå sammen og besøke leiligheter som alle har forskjellige tema. Definitivt en av de gøyeste kveldene (vi mener det!), så ta på komfortable sko og bli med!

Lørdag 25.08

Føler du deg gammel nå som du har startet på universitetet? Fortvil ikke! Bli med på aktivitetsdagen på Festningen og få frem ditt indre barn. På kvelden avslutter vi Fadderperioden med Raskfest. Er du den raskeste på kullet ditt? Ta på deg dine raskeste klær (raske briller er nærmest obligatorisk) og bli med på å feire siste dagen av dine beste to uker(så langt)! <3

Søndag 26.08

Er du glad i fotball, kan du få et veldig bra tilbud fra Rosenborg og se dem spille mot Strømgodset for en veldig billig penge. Mer informasjon finner du på flyers i goodiebagen din eller på nettsiden deres.

Kjelleren LaBamba

Abakus har en egen kjeller som heter LaBamba, som drives av en komité med samme navn. Kjelleren, som ligger på Moholt, er et samlingspunkt med sjenkebevilling, som selger alkohol til veldig vennlige priser.

Under en kald januarnatt i 2016 ble brannalarmen i Omega Kielderen utløst. Etter dette ble vår kjære LaBamba tvunget til å stenge og vi trodde alle at dette var starten på slutten. Trondheim gråt, Norge gråt og alle elskere av de edle dråper ble observert med en tår i øyekroken.

Alt for lenge har skyene dekket for sola i Trondheim. Mørket har ført mang en blackout, men nå øyner vi en glippe i skydekket. Palmen vår har overlevd tørken, og har nå stukket seg mot lyset. Kampen mot forskriftene, reglene og ikke minst byggearbeidet går mot slutten, noe som betyr at åpningen av LaBamba nærmer seg med stormskritt!

Under fadderperioden skal LaBamba brukes til vors. Flere faddergrupper vil bli slått sammen før større arrangementer, og får dra opp til kjelleren sammen. Alle får selvfølgelig beskjed om dette på forhånd, og i løpet av fadderperioden skal alle gruppene ha hatt muligheten til å vorse der. Etter fadderperioden vil LaBamba være åpent for alle, og ha åpent ukentlig. Gled dere til et vors dere aldri har sett makan til. 🌴

Litt ekstra info

Uken etter fadderperioden er det på tide for et av de største av Abakus sine arrangementer, nemlig Immatikuleringsball. Mer informasjon om det kommer senere, men det kan være smart å ta med seg en fin gallakjole eller dress til Trondheim med en gang. Det er flere anledninger til å bruke dem gjennom hele året, så det er lurt å ta den med seg nå for å slippe å stresse og bruke mye penger senere.

Vi håper at planen faller i smak og at du finner noe du vil være med på, så sees vi i august!

Kommentarer

Vennligst logg inn.