Datakameratene FK

presentation
Datakameratene FK Gløshaugen er en fotballklubb primært for studenter ved linjene datateknikk, kommunikasjonsteknologi og informatikk ved NTNU.
Fotballklubben består av et styre og to avdelinger; herreavdelingen og kvinneavdelingen.
Klubben har ingen direkte tilknytning til Online og Abakus, men er et fint samlingspunkt for studenter fra de to linjeforeningene.

Herreavdelingen

Herreavdelingen, som opprinnelig var den eneste avdelingen i klubben, har ett fotballag som spiller 11’er-fotball i TSFF sin studentliga.

Kvinneavdelingen

Kvinneavdelingen ble opprettet i 2011, og har et fotballag som spiller 7’er-fotball i bedriftsserien for kvinner i Trondheim, sammen med flere andre studentlag. Laget består av jenter fra hele IME-fakultetet, og vi håper på å kunne være med på å skape bedre bekjentskaper på tvers av linjene.

Rekruttering & Kontaktinformasjon:

Rekruttering foregår i hovedsak to ganger i året, på våren før seriestart og i perioden etter fadderukene, men ta kontakt dersom du plutselig får lyst til å være med, eller dersom du bare ønsker mer informasjon. Alle er selvfølgelig hjertelig velkommen, enten man planlegger å være med på kamper, eller bare ønsker å være med på treninger.
Leder av klubben: Axel Harstad (data)
Ansvarlige herrelaget: Axel Harstad (data)
Ansvarlige kvinnelaget: Solveig Reppen Lunde
E-post:

Historie

2013: Herrelaget: Herrelaget spilte totalt 18 kamper, hvor vi hadde 14 seire, 1 uavgjort og 3 tap, da endte vi på 43 poeng av totalt 54 mulige! Dette nettet oss en rekordsterk andreplass av totalt atten lag, bare 5 poeng bak de aspirerende legene fra Placebo. Link til tabell: https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=135134
2014: Igjen ble det bare nesten for de dataglade guttene. Når alle 18 kampene var spilt ferdig endte Datakameratene på en respektabel 3. plass bak Handelshøyskolen og Steindølene. Det ble 13 seiere, 1 uavgjort og 4 tap. Vinnerene av serien, Steindølene noterte en veldig sterk sesong med kun ett tap, hvor de spilte 1-3 mot nettopp Datakameratene. Andreplass Handelshøyskolen ble også slått av Datakameratene, en gjevn kamp som til slutt endte 2-0. Alt i alt en sesong som kanskje endte på en noe skuffende 3. plass pga. noen svake kamper med tanke på hvordan det gikk mot de aller beste den sesongen.
2015: I 2015 er året TSFF ble startet, og laget trakk seg fra NFF sin serie. Hovedmålene med dette var å spare penger, da det var veldig dyrt å spille i NFF sin liga. Den nye ligaen følger også skoleåret, slik sesongen starter på høsten og avsluttes i vårsemesteret. Datakam spilte derfor en cup organisert av TSFF vår 2015, hvor det endte med 3 seiere, 3 tap og en uavgjort. Sesong 2015/2016 er ikke ferdigspilt.
2016: I 2016 startet sesong knallsterkt, og datakameratene FK tronet ligatoppen etter noen kamper spilt. Men så møtte laget på den velkjente veggen, og alt for mange kamper endte i uavgjort eller tap. Datakameratene endte tilslutt på en meget skuffende 12. plass.
2017: Denne sesongen ble en sesong med både opp- og nedturer. Etter alle 18 kamper stod Datakameratene med 10 seire, 2 uavgjort og 6 tap. Dette plasserte laget på en respektabel 6. plass, men en administrativ blunder fra trenerstaben førte til Datakameratene ble trukket to poeng underveis i sesongen, som resulterte i en offisiell 9. plass på tabellen. Høsten var en positiv erfaring, med 6-1-1 etter 8 kamper. På våren var mange tøffe kamper på programmet, og Datakameratene fikk seg en liten knekk. En liten opptur ble det helt på tampen av sesongen, med seirene 6-0 og 10-0 i de to siste kampene.
H3ULOL
BIU