Thales

Thales inviterer til åpent foredrag om kvantedatamaskiner og kryptografi

Kurset er åpent for alle, men bespisning og mingling vil kun være for påmeldte.

Kursbeskrivelse:

Kryptografi baserer seg på prinsippet om at noen matematiske beregninger er vanskeligere enn andre. Det er for eksempel langt vanskeligere å faktorisere store tall enn det er å multiplisere de samme tallene.

Kvantedatamaskiner vil snu opp ned på mange av prinsippene, og kryptoalgoritmer som er sikre i dag er ikke nødvendigvis like trygge i møte med en kvantedatamaskin.

Det er vanskelig å forestille seg en verden uten velfungerende og sikker kryptografi. Hver enkelt av oss er avhengig av kryptografi til alt fra epost til netthandel og trygge banktjenester. Nasjonal sikkerhet krever at offentlige og militære nettverk beskyttes mot inntrengere og innsyn. Hvordan kan vi sikre informasjonen vår når kvantedatamaskinene kommer?

Kryptografer og matematikere verden over jobber med å finne en løsning. Finnes det regneoperasjoner eller problemer som er vanskelige selv for kvantedatamaskiner, og kan vi bruke de til å lage nye kryptoalgoritmer?

Vi ønsker velkommen til et dykk ned i kryptografiens verden.

Etter kurset blir det servert sushi og pizza ved Sit Kafe Elektro, hvor man også får muligheten til å bli kjent med noen av representantene fra Thales.

Om Thales i Norge:

Thales er en av Norges største industrielle sentre for utvikling av virksomhetskritiske systemer og løsninger. Thales i Norge har over 100 års historie med høyteknologisk utvikling, og har i dag 220 ansatte fordelt på 3 lokasjoner. Over 100 av oss er ingeniører som arbeider med systemintegrasjon, utvikling av eget kommunikasjonsutstyr (hardware og embedded) og større programvaresystemer.

Thales i Norge lager verdensledende sikre og robuste kommunikasjonsløsninger og kryptoutstyr for forsvars og sikkerhetsmarkedet i Norge og i NATO. Det har vi holdt på med siden 50-tallet. Thales er i tillegg leverandør av signalsystemer for jernbane og har nylig opprettet et treningssenter for helikopterpiloter i Stavanger.

Thales-gruppen har over 60'000 ansatte i 50 land og er en av verdens største leverandører av kritiske systemer for forsvar, luftfart, romfart, transport og samfunnssikkerhet.

Kommentarer

  1. Du må logge inn for å få kommentere.