Fadderperioden

Vi i Abakus har satt sammen et tettpakket program som skal gi deg og dine medstudenter en fantastisk studiestart! Fadderperioden er to uker fylt med forskjellige aktiviteter du kommer til å huske resten av din studietid.

*VIKTIG*

Fadderinndeling datateknologi: Tirsdag 15.August kl.1100. Sted: Gløshaugen, rom: S7

Fadderinndeling kommunikasjonsteknologi: Tirsdag 15.August kl.1100. Sted: Gløshaugen, rom: EL6

Bruk appen mazemap til å navigere deg frem til riktig rom

Uke1

Uke2

Vi ønsker at samtlige av dere nye studenter skal få en trygg og positiv start på studiet, og derfor har vi laget et variert program som vi håper passer for alle. Som ny student er det mye informasjon og mange nye ansikt som skal fordøyes på kort tid. Vi anbefaler alle å melde seg inn i Abakus-gruppa, i tillegg til å like Abakus sin offisielle Facebook-side. Her blir det lagt ut masse nyttig informasjon, i tillegg til at du kan møte/stalke andre medelever. Nyitrondheim.no har også mye nyttig informasjon til deg som ny student, og er verdt en tur innom. Link til facebook-gruppen gruppen finner du her. Bare å melde seg inn først som sist!

Gratulerer med nytt studium! Vi i Abakus-styret har alle vært nye på NTNU og husker godt hvor forvirrende det var i starten. I vente har dere en to uker lang fadderperiode med arrangementer hver dag. Det kan føles en smule uoverkommelig å møte opp i tide på Gløshaugen og følge med i forelesningene, lage middag selv for å så dra ut å feste om kvelden. Frykt ikke! Det er sånn det føles å bli litt mer voksen. Men tro oss: det er fullstendig overkommelig. Vær forberedt på lite dødtid og mange opplevelser! Nedenfor ser du kalenderplanen samt en beskrivelse av hver dag gjennom fadderukene. Hva du velger å delta på er helt frivillig, men du vil i ettertid se tilbake på de ulike kvelden som noen av de beste du hadde som student på NTNU.

Mandag 14.08.2017 Kom-i-gang-dag er ikke en obligatorisk skoledag, men vi kan anbefale på det sterkeste å møte opp. På skolen er det forskjellige boder/stands hvor organisasjoner, linjeforeninger m.m. deler ut informasjon. Abakus vil stå utenfor IT-bygget (inne i bygget dersom det regner). Fra 17:15-18:00 i VE1 arrangerer Abakus' egen FagKom et Ny i Trondheim-kurs med mye nyttig info, tips og triks som er verdt å få med seg som ny student i bartebyen. Etter kurset er det bli kjent-grilling i Høgskoleparken, som er en plen overfor Hovedbygget. Vi holder oss på den øvre delen, så ta med det gode humøret!

Tirsdag 15.08.2017 Dagen starter med noe av det mer spennende slaget, faddergruppeinndeling! Her er det viktig at du klarer å finne veien frem til der vi er, så du får tildelt en gruppe. Det blir obligatorisk informasjonsmøte i S5 (på Stripa) klokken 12.15-14.00. Etterpå skal Data skal på ekskursjon med KiD. KomTek vil få omvisning og noe sosialt på ettermiddagen. På kvelden samles vi alle på Olavs Pub med en musikkquiz.

Onsdag 16.08.2017 Immatrikulering er en seremoni for deg som er tatt opp som ny student på NTNU. Her blir det satt opp en scene i skolegården, der blant annet rektor holder tale, noen synger og noen danser. KomTek skal på ekskursjon med ITEM og KiD klokken 14.15. På kvelden inviterer Samfundet til immatrikuleringsfest for alle nye Gløshaugen-studenter.

Torsdag 17.08.2017 På dagen starter Matte 1 (intro) og Teknostart. Dere vil bli delt inn i Teknostart-grupper på formiddagen. Mer om dette kan du lese her. Klokken 18 er det klart for rebus på Gløshaugen, med oppmøte på plenen bak hovedbygget. Abakus linjeforening er delt opp i 8 komiteer som gjør ulikt frivillig arbeid for at alle abakus-studenter skal ha en best mulig studietid. På rebusen har hver komité, ledertrioen og interessegruppen Hackerspace satt opp en post, slik at dere kan bli bedre kjent med arbeidet. Løypen kan finnes her. Etter rebusen er det klart for spill og leker for kontoret. Her er det mulighet for å slappe av og sosialisere i et roligere format enn de foregående dagene.

Fredag 18.08.2017 Dagen starter med Matte 1 fram til lunsj og teknostart etter lunsj. Klokken 16 er det duket for Bedpres med BEKK. Bedpres er en forkortelse for bedriftspresentasjon, og Abakus arrangerer mange av disse hvert semester. Her får du muligheten til å få et innblikk i hva slags karriere som venter på deg etter endt studie og hvilke bedrifter du blant annet kan velge mellom. Som regel blir det også servert varm middag enten på skolen eller på en restaurant. BEKK er hovedsamarbeidspartneren til Abakus, og vil på denne presentasjonen fortelle litt om seg selv og hva de er på jakt etter i en Data-/KomTek-student. Etter bedriftspresentasjonen og påfølgende bespisning kjøres det buss opp til LaBamba. Her er det bare å finne frem den hvite t-skjorten, så er det klart for facebookfest. Fadderene har fått utdelt tusjer som vi skal bruke til å tagge innlegg på hverandres "vegg". Derfor er det viktig at du har skaffet en hvit t-skjorte du har med på bedriftspresentasjonen, eller har med den direkte opp til LaBamba.

Lørdag 19.08.2017 Denne lørdagen byr på Harrytur til Sverige . Vi setter opp busstur over grensen slik at dere nye studenter kan få en mulighet til å handle billig mat og drikke i fadderperioden. OBS: Om det skal handles alkohol, må dette bestilles i forveien (Info om dette kommer i god tid før turen). Så er det bare få på seg Toga-lakenet og møte opp i høyskoleparken. Her stiller Abakus med god musikk og bra liv!

Søndag 20.08.2017 Søndagen blir en restitusjonsdag der det kan være lurt å lade batteriene før neste uke. På formiddagen vil Abarun arrangere en løpetur og vise hvor man finner de beste løpeturene.

Mandag 21.08.2017 Mandag er det igjen Matte 1-forelesning og videre arbeid med Teknostart-prosjektet. På ettermiddagen blir det vors i Bodegaen på Samfundet. Her blir det full pinne med den sagnomsuste Dj.Dovlouz. Han har lovet en intimkonsert med "euforisk" stemming.

Tirsdag 22.08.2017 Tirsdag starter dagen med en lærerik dag på skolen, før det på ettermiddagen blir swingkurs arrangert av Fagkom. Etter dette er det klart for klassikeren pub-til-pub. Også kalt P2P. Her går du sammen med faddergruppen din før vi til slutt samles på Olavs Pub.

Onsdag 23.08.2017 Dagen starter med litt forfriskende Matte 1, etterfulgt av teknostart etter lunsj. Abakus arrangerer mange kurs i ulike emner som du ikke nødvendigvis lærer i forelesninger. I fjor var det blant annet kurs i matlaging, Big Data, Micro Services, Javascript m.m. BEKK, hovedsamarbeidspartneren til Abakus, vil holde kurs denne kvelden. På kveldstid er det duket for "hangout på Gløs". Her vil det primært være LAN i drivhuset, samt at flere av interessegruppene vil holde på i fjerde etasje på P15. Interessegrupper er en samling med flere mennesker som driver med samme aktivitet. Abakus har flere spennende interessegrupper, så her er det bare møte opp!

Torsdag 24.08.2017 Her skal vi på fest med vår gode nabo Online. Vi har booket hele utestedet Studio26 som ligger midt i midtbyen. Her får man en mulighet til å betrakte Trondheims uteliv på nært hold. Døren åpner 2200. Vi anbefaler å komme tidlig for å unngå kø.

Fredag 25.08.2017 Fredag er det på tide å dra frem svettebånd, tights og skinnfrakken til Scooter. Da er det klart for rave. Vi starter på LaBamba før vi raver oss ned til Samfundet.

Lørdag 26.08.2017 På formiddagen slår Abatur til med skogtur. Vi satser på knallvær. Mer informasjon om dette kommer senere.

Vi avslutter fadderuke med et brak, L2L! Her slår vi sammen x antall faddergrupper og går leilighetet til leilighet (L2L). Faddere og grand-faddere inviterer hjem til seg rundt i Trondheim. I hver leilighet vil vi sette opp forskjellige aktiviteter. Et av de store høydepunktene i fadderuken!


Søndag 27.08.2017 Etter to travle uker tar vi alle en velfortjent hviledag! Til mandag starter skolen for alvor med introduksjon til de ulike fagene. Bruk dagen på å knaske hangover-piller og hoste ut. Takk for en fantastisk fadderperiode!

Skal du gå 2-årig master på NTNU? Hvis du skal begynne på master på NTNU fra annet universitet blir det også arrangert eget fadderopplegg for deg! Alle som får tilbud om studieplass ved NTNU skal motta en mail ila slutten av juli/begynnelsen av august med info. Dersom du ikke mottar denne mailen kan du ta kontakt med backup@abakus.no for mer informasjon!

Kommentarer

  1. Du må logge inn for å få kommentere.