KiD: blockchain

Blockchain er en metode som allerede brukes for å overføre verdier, men vi har så vidt begynt å forstå hva det kan brukes til. Ulike prosjekter ser på områder som distribusjon av velferd, sikre e-valg, overføring av eiendommer, og distribusjon av vaksine. Andre ser på smarte kontrakter, som løsning på transaksjoner som krever en tiltrodd tredjepart i dag.

Der Internett var løsningen for overføring av informasjon globalt, så kan blockchain være en tilsvarende global løsning for overføring av verdier. Har du tenkt på at millioner av mennesker ikke har tilgang til banktjenester, og dermed ikke kan overføre penger mellom land? Med blockchain finnes det firmaer i dag som tilbyr gratis overføring av penger – helt frem til dørstokken hos mottager.

Bli med, lytt på foredrag, og diskuter hvordan blockchain vil påvirke deg både privat og som en spennende karrieremulighet.

Foredrag 1

Colin Boyd, NTNU Cryptographic Basics of Blockchain Technology

Focussing on Bitcoin as a prime example, this talk will outline how cryptographic hash functions and digital signatures are used to keep a blockchain intact and to guarantee its integrity. We will aim to understand the meaning of technical terms such as: transaction, block, Bitcoin address, and mining. We will try to appreciate how difficult Bitcoin mining is and what are its limits.

Foredrag 2

Arne Magnus Johnsen, Deloitte Anvendelser av blockchain

Vi ser på noen bruksområder for blockchain, fra et kundeperspektiv.

Foredrag 3

Tonny Gundersen, Accenture

Implementering av blockchain

Vi ser på hvordan blockchain kan implementeres, fra et teknologisk perspektiv

Foredrag 4

Sverke Lorgen, DNB

Blockchain i bankvirksomhet

Vi vil se på noen problemstillinger vi jobber med i dag, og demonstrere en løsning vi har utviklet ved bruk av blockchain

Bespisning

18:30 vil det bli bespisning i kjel før det bli en oppsummering, kahoot om temaet og premietrekning!

Vi er spennende bedrifter som utvikler og leverer IKT-baserte produkter og tjenester av stor betydning i samfunnet. Våre fremtidige ansatte finner vi gjerne blant Kommunikasjonsteknologi-, Informatikk- og Datateknikkstudentene ved NTNU – KIDs!

Kommentarer

  1. Du må logge inn for å få kommentere.