Skrevet av Tobias Skjelvik7. okt. 2020 kl. 06:38

I samarbeid med Gløsløken

Som dere sikkert vet gjennomfører Gløsløken jevnlig spørreundersøkelser for å utrede abakulenes behov og interesser. Denne artikkelen med tilhørende video (på toppen av siden) er resultatet av den ferskeste av ovennevnte undersøkelser. Det ble stilt to spørsmål i undersøkelsen:

  • Hva er ditt største problem?

  • Hva er livretten din?

Ingen plass til mat

Det vanligste problemet den jevne abakule står overfor er hvor man finner neste kok. Dette fant vi dessverre ikke svaret på ettersom nødvendig kok varierer veldig fra abakule til abakule. 

Det nest vanligste problemet var noe så enkelt som mangel på kjøleskapsplass. Det viser seg nemlig at så mye som 90% av abakulene ikke har mer enn en kvadrat-alen med plass i kjøleskapet de disponerer. Vi i readme har bestemt oss for å avsløre det åpenbare svaret  abakulene har det så vanskelig med å finne. Løsningen er: Ikke bruk kjøleskapet. Til dette banale løsningsforslaget kommer du kanskje med et oppfølgingsspørsmål: Hvordan? Banalt spørsmål gir banalt svar: hermetikk.

Hva vil du ha til middag?

På det andre spørsmålet fortalte 88% av abakulene at livretten deres er lapskaus. Dette passer ypperlig ettersom det finnes et eget ordtak for lapskaus og hermetikk. I tråd med «hånd i hose», «fot i hanske», «mange munner i en små å» og «kniv i skuff», finner du som kjent «hermetikk i lapskaus». 

Selv om vi i redaksjonen selv pleier å både lage og hermetisere vår egen lapskaus, innså vi at det ville være vanskelig å overtale den gjengse abakule til å kjøpe alt utstyret for en slik prosess. Derfor banet vi vei og kjøpte tre ferdigproduserte hermetiske lapskauser. Det ble First Price brun lapskaus, lys lapskaus fra Trondhjems og brun lapskaus fra Trondhjems. Rangert etter pris havnet de i samme rekkefølge, henholdsvis til 31,90kr, 44,90kr og 49,90kr.

Kokk for en kveld

Ettersom det ikke alltid er like enkelt å få varmet maten sin, valgte vi denne gangen å spise lapskausen romtemperert. Etter litt om og men fikk vi lapskausene ut av boks og pent dandert på fat. Med fire medlemmer av redaksjonen til stede var alt klart for vurdering.

Først ut ble brun lapskaus fra First Price. Denne var ganske fast i romtemperert tilstand. Fargen minner om grusvei, relativt gråbrun. Bitene var myke, muligens litt overkokt. Smaken av brun saus kan bli litt i overkant, da dette smaker mer brun saus enn lapskaus. Redaksjonens oppsummering: «det er lapskaus da» og «smaker godt».  

Nummer to er den eneste lyse lapskausen i kveldens utvalg, lys lapskaus fra Trondhjems. Sammenlignet med den første er denne lapskausen mye bløtere i konsistens. Den renner nærmest ut av boksen. Fastere biter og tydelig smak av rotgrønnsaker gjør at denne lapskausen faller bedre i smak hos redaksjonen. Oppsummeringen vår: «oi denne var jo faktisk ikke så verst» og «det er lapskaus da».

Den siste lapskausen var også kveldens dyreste. Igjen er det Trondhjems som står for produksjonen og nok en gang er det brun lapskaus på menyen. Kanskje var det dumt å forvente oss mye, for dette var traurige greier. Som ved First Price smaker dette for det meste brun saus, det eneste som skiller de to rettene er at hullet i lommeboka er litt videre når man åpner en boks fra Trondhjems. Redaksjonen oppsummerer: «nei æsj» og «ja».

Konklusjon

Etter å ha gjennomført en test av romtemperert lapskaus, sitter vi igjen med to råd. Det ene er at en ikke bør spise hermetisk lapskaus romtemperert. Det andre er at en bør gå for lys lapskaus av Trondhjems dersom man faktisk skal kjøpe en av de tre lapskausene. Vi vil også nevne at vi fortsatt står for anbefalingen om å utnytte hermetikkens egenskaper ved plassmangel i både kjøleskap og lesesal.

blood
hermetikk
lapskaus
tips
gløsløken
:laughing:
😆
21
:man_cook:
👨‍🍳
17
:thinking:
🤔
8
:lying_face:
🤥
7
:money_mouth_face:
🤑
4
:star_struck:
🤩
3
:canned_food:
🥫
3
:moyai:
🗿
2
:clown_face:
🤡
1

Kommentarer

Vennligst logg inn.